Ότι αποχωρούν από το Ποτάμι προαναγγέλλουν Ψαριανός και Αμυράς, μετά την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος για ψήφο κατά συνείδηση στη διαδικασία κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς προαναγγέλλουν την αποχώρησή τους από το Ποτάμι, ενώ σημειώνεται ότι οι δυο τους κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος, επέμεναν στην καταψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Στην κοινή τους ανάρτηση οι βουλευτές κατηγορούν ουσιαστικά τον κ. Θεοδωράκη για “ισοαποστακισμό” και σύμπλευση με “Τσιπροπολάκηδες”, ενώ εκφράζουν «την απόλυτη διαφωνία μας με την περίεργη, επαμφοτερίζουσα και αλλοπρόσαλλη αυτή στάση του κόμματος».

Αναλυτικά η ανάρτηση στο Facebook του κ. Ψαριανού αναφέρει:

«Με το πολιτικό μαγειρείο που έχει στηθεί από τα Τσιπροτεχνεία με διάφορα Ρετάλια, Επιχειρηματίες, Υπηρεσίες και Αποκόμματα, δηλώνουμε ότι αυτή η “προοδευτική” ΣΥΡΙΖΟΣΥΜΜΑΧΙΑ περίεργων και ετερόκλητων τυπων μάς βρίσκει εντελώς απέναντι.

Ανεξαρτήτως Συμφωνιών Πρεσπών, Σπετσών, Λειψών ή Ψαρρών. Και επειδή ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ταλαντεύεται και κάνει ασκήσεις Ισαποστακισμου, στάση απαράδεκτη αυτή την ώρα. Και επειδή ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ π α λ ι εμφανίζεται παραπλέον προς τους ΤσιπροΠολάκηδες μπορούμε να συνάγουμε ότι ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ δεν επιλέγει μια καθαρή στάση και διαλύεται.

Δηλώνουμε και εκφράζουμε την απόλυτη διαφωνία μας με την περίεργη, επαμφοτερίζουσα και αλλοπρόσαλλη αυτή στάση του κόμματος. Διατηρούμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού μας και του επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.

Γρηγόρης Ψαριανός
Γιώργος Αμυράς».

Διαβάστε ακόμη:

Ποτάμι για τη συμφωνία των Πρεσπών: Στηρίζουμε την Ελλάδα, όχι τον Τσίπρα