Όταν ο Stephen Hawking επισκέφτηκε την Κρήτη και η ιστορία ομιλία του | Video

LIKE US ON FACEBOOK

Αξέχαστη θα μείνει η στιγμή που ο σπουδαίος επιστήμονας Stephen Hawking επισκέφτηκε την Κρήτη και καθήλωσε το ακροατήριο με την ιστορική του ομιλία.

Ήταν 7 Σεπτεμβρίου του 1998 όταν ο Stephen Hawking επισκέφτηκε την Κρήτη και καθήλωσε το πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε στο Αμφιθέατρο αλλά και τον υπαίθριο χώρο της Ιατρικής Σχολής, του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Γιατί ο Stephen Hawking επισκέφτηκε την Κρήτη;

Το Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης είχε προσκαλέσει τον σπουδαίο Βρετανό αστροφυσικό στο νησί, για να πραγματοποιήσει ομιλία και να λάβει μέρος στην 21η «τριγωνική συνάντηση» Αστροφυσικής στο Κολυμπάρι Χανίων.

Θέμα της συνάντησης ήταν οι «Μαύρες Τρύπες» και η τότε πρύτανης του Πανεπιστημίου, Χριστίνα Σπυράκη, όπως αναφέρει και το cretalive.gr, καλωσορίζοντας τον Stephen Hawking στην Κρήτη, μίλησε για «μεγάλη στιγμή της παρουσίας του» και του απένειμε το μετάλλιο του ιδρύματος. Όπως και ήταν μεγάλη στιγμή. Η ομιλία του ήταν ιστορική και ο πρώην πρύτανης Γιώργος Γραμματικάκης είχε χαρακτηρίσει τη μέρα ιστορική για το Πανεπιστήμιο της Κρήτης.

Μόλις τελείωσε η ομιλία του, δημοσιογράφοι έκαναν ερωτήσεις στον Stephen Hawking. Όλοι ήθελαν μια δήλωση, μια ατάκα του σπουδαίου αστροφυσικού.

Όταν, λοιπόν, ρωτήθηκε τι γήινο έχει κατά νου ένας επιστήμονας που έχει όλο το Σύμπαν στο κεφάλι του και αν διαβλέπει κινδύνους για τον πλανήτη μας, ο Stephen Hawking απάντησε πως ο ίδιος προσπαθεί να μην ξεχνά ότι ζει στη Γη, αν και η σύζυγός του ορισμένες φορές νομίζει ότι είναι από άλλον πλανήτη και σημείωσε:

Βλέπω κινδύνους στο μέλλον, έχουμε πλέον την τεχνολογία για να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Και είναι αρκετή για να τη χρησιμοποιήσουμε για να καταστρέψουμε τον πλανήτη. Ελπίζω να είμαστε σοφοί για να την αξιοποιήσουμε ώστε να εποικήσουμε και να κατακτήσουμε τον γαλαξία μας

Όταν ο Stephen Hawking επισκέφτηκε στην Κρήτη

Ο Stephen Hawking έφυγε απ’ τη ζωή σε ηλικία 76 ετών σκορπίζοντας τη θλίψη σε ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα, σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Photo: Dennis Van Tine/STAR MAX/AP Images)

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved