Σε κλίμα συγκίνησης έγινε στο Houston η κηδεία του George Floyd, ο θάνατος του οποίου προκάλεσε κύμα οργής για τις φυλεκτικές διακρίσεις στην αμερικανική κοινωνία, κι όχι μόνο.

Η ανιψιά του τον αποχαιρέτησε με έναν πολύ συγκινητικό λόγο, υποσχόμενη πως όσο αναπνέι θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η Brook Williams αποχαιρέτησε τον θείο της λέγοντας πως κανένας από τους τέσσερις αξιωματικούς που ευθύνονται για τον θάνατο του Floyd δεν έδειξε να έχει «καρδιά ή ψυχή».

Αυτός ο αξιωματικός δεν έδειξε να έχει τύψεις ενώ παρακολουθούσε την ψυχή του θείου μου να βγαίνει από το σώμα του. Παρακάλεσε και παρακάλεσε πολλές φορές για να σηκωθεί, αλλά τον πατούσατε πιο δυνατά. Γιατί πρέπει το σύστημα να είναι διεφθαρμένο; Κάποιος είπε “να γίνει η Αμερική ξανά σπουδαία”. Αλλά πότε ήταν σπουδαία η Αμερική;

https://www.instagram.com/p/CBPd73PAErs/?utm_source=ig_embed

Όλη η οικογένεια του George Floyd εμφανίστηκε στον ναό φορώντας λευκά, ενώ η σορός του 46χρονου ήταν μέσα στην εκκλησία Fountain of Praise σε ένα ολόχρυσο φέρετρο.

«Είναι ώρα να τιμήσουμε τη ζωή του», είπε απ’ την πλευρά της η πάστορας Mia Right στην κατάμεστη από κόσμο εκκλησία και συνέχισε:

Ίσως να κλάψουμε, να πενθήσουμε, όμως θα βρούμε την ανακούφιση και την ελπίδα

Ο δήμαρχος του Χιούστον ανακοίνωσε πως η 9η Ιουνίου θα είναι εφεξής «Ημέρα Τζορτζ Φλόιντ» στην πόλη του Houston.

Τον τιμούμε, όχι γιατί ήταν τέλειος, τον τιμούμε σήμερα γιατί όταν πήρε την τελευταία του πνοή, έδωσε την ευκαιρία σε εμάς να αναπνεύσουμε

Το μήνυμα Jo Baiden στην κηδεία του George Floyd

Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε για να τιμήσει τη μνήμη του George Floyd, ενώ ανάμεσα στους 500 προσκεκλημένους ήταν και οραγουδιστής Ne-Yo, ο οποίος τραγούδησε κατά τη διάρκεια της κηδείας.

«Δεν μπορούμε πλέον να γυρίζουμε την πλάτη στον ρατσισμό που πληγώνει την ψυχή μας», τόνισε ο πρώην αντιπρόεδρος του Barack Obama και υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές Jo Baiden, σε μαγνητοσκοπημένο του μήνυμα.

Η ώρα της φυλετικής δικαιοσύνης έχει έρθει στις ΗΠΑ

Διάβασε ακόμα:

Ρατσισμός: Η χωρίς τέλος πανδημία που κόστισε τη ζωή στον George Floyd (Photos)