Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο χειριστής ταχύπλοου στο Πόρτο Χέλι

LIKE US ON FACEBOOK

Βγήκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις του χειριστή ταχύπλοου στο Πόρτο Χέλι, που προκάλεσε τον θάνατο δύο ατόμων και τον σοβαρό τραυματισμό μιας γυναίκας. Κρίθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Καθαρές βγήκαν οι τοξικολογικές οι εξετάσεις του χειριστή ταχύπλοου, του 44χρονου Γάλλου. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε πως ο άνδρας δεν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ αν και πέρασαν 12 ώρες από τη στιγμή που εμφανίσθηκε στο Λιμεναρχείο κι έγινε αιματοληψία.

Συγκεκριμένα, να σημειώσουμε πως ο 44χρονος εμφανίζεται ως ο υπεύθυνος του ναυτικού δυστυχήματος που είχε ως αποτέλεσμα δύο άνδρες, 70 και 60 ετών, να χάσουν τη ζωή τους και η 60χρονη αδελφή τους να παλεύει για να κρατηθεί ζωντανή.

Οι εξετάσεις βγήκαν καθαρές, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες όταν ο Γάλλος έδωσε αίμα είχαν περάσει αρκετές ώρες, επομένως ακόμη κι αν είχε καταναλώσει αλκοόλ, οι εξετάσεις θα έβγαιναν πιθανότατα καθαρές.

Σήμερα 12 Αυγούστου, ο 44χρονος άνδρας οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ναυπλίου για να απολογηθεί για το συμβάν, ενώ αντιμετωπίζει κατηγορίες για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας, πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών (σε βαθμό κακουργήματος).

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, με περιοριστικούς όρους την εμφάνιση του κάθε μήνα στην Πρεσβεία της Γαλλίας στο Βέλγιο και την καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των πραγματογνωμόνων που έχει στην κατοχή του ο ΣΚΑΪ, ο χειριστής του ταχύπλοου επιτάχυνε ελαφρώς λίγη ώρα πριν την σύγκρουση, αντί να επιβραδύνει κάτι που οδήγησε στη φονική σύγκρουση.

Μέχρι στιγμής από τις έρευνες που έχουν γίνει, φαίνεται πως το μικρό αλιευτικό είχε ενεργοποιημένο φωτισμό, που ήταν επαρκής ώστε να φαίνεται, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ο χειριστής υπέπεσε σε αντιφάσεις.

Πλέον, αναμένεται και η ανάλυση του ηλεκτρονικού καταγραφέα του φουσκωτού και τεχνικά χαρακτηριστικά του σκάφους από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Ο δικηγόρος του 44χρονου σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως ο άνδρας είναι συντετριμμένος.

Σύμφωνα πάντως, με μαρτυρίες δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 44χρονος Γάλλος κινούταν με μεγάλη ταχύτητα στην θαλάσσια περιοχή.

«Ακριβώς πριν τρεις μέρες. Υπάρχει ένας δίαυλος, υπάρχει στην κοιλάδα ένα νησί, με τη στεριά, υπάρχει ένας δίαυλος εκεί. Ο συγκεκριμένος το πήγαινε πάσα δύναμη εκεί πέρα, που υπάρχουν βαρκάκια μικρά, που ψαρεύουν, που πιάνουν χταπόδια», αναφέρει ένας δύτης.

Όσα ισχυρίστηκε ο χειριστής του ταχύπλοου για το δυστύχημα:

Πόρτο Χέλι: Τι ισχυρίστηκε ο χειριστής του ταχύπλοου

Photo: argolikeseidhseis.gr

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved