Όσα δείχνει η ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία της Σούζαν Ίτον

LIKE US ON FACEBOOK

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου στην Κρήτη, έρχονται στο φως νέες πληροφορίες. Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία της Σούζαν Ίτον;

Ο ιατροδικαστής, Αντώνης Παπαδομανωλάκης μίλησε στο cretapost για τα αποτελέσματα της νεκροψίας- νεκροτομής.

Η ηγεσία της αστυνομίας είπε την Τρίτη κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ότι υπήρχαν ίχνη «πιθανής σεξουαλικής κακοποίησης» με τον ίδιο τον 27χρονο, ωστόσο, να αναφέρει στην επίσημη κατάθεσή του πως τα κίνητρα της δολοφονίας της 60χρονης βιολόγου ήταν σεξουαλικά καθώς την βίασε και την σκότωσε.

Όμως, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ. Παπαδομανωλάκη, δεν μπορεί μακροσκοπικά να εξακριβωθεί αν υπήρξε βιασμός και αυτό θα αποσαφηνιστεί από τις εξετάσεις DNA.

Μακροσκοπικά, λόγω σήψης βέβαια, δεν είχαμε την δυνατότητα εμείς να διακρίνουμε (σ.σ. βιασμό). Απλά πήρα δείγματα, τα παρέδωσα στην αστυνομία κι αν έχει γίνει σεξουαλική κακοποίηση αυτό φυσικά θα φανεί στις εξετάσεις dna. Θα βρεθεί γενετικό υλικό του δράστη σ’ αυτά που παρέδωσα εγώ στην αστυνομία

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν από τη νεκροψία μπορεί να ξεκαθαριστεί αν υπήρξε βιασμός αλλά και το πότε ακριβώς συνέβη, ο ίδιος απάντησε: «Όχι, όχι. Το πτώμα ήταν σε σήψη και είναι πολύ δύσκολο παγκοσμίως. Τον καλύτερο ιατροδικαστή του κόσμου να φέρετε δεν θα μπορέσει να το αποδείξει αυτό. Είναι σχεδόν αδύνατο».

Η προχωρημένη σήψη στο πτώμα της άτυχης βιολόγου δημιούργησε αρκετές δυσκολίες στη διενέργεια της νεκροψίας- νεκροτομής γι’ αυτό και η διαδικασία κράτησε πάνω από 8 ώρες. Το σώμα της φαίνεται πως ήταν αρκετά ταλαιπωρημένο και έφερε αρκετά τραύματα τα οποία όμως δεν ήταν όλα θανατηφόρα.

Το κορμί της άτυχης γυναίκας είχε θλαστικές κακώσεις στον θώρακα. Είχε δηλαδή σπασμένα πλευρά χωρίς όμως τραυματισμό οργάνων, δηλαδή δεν προκλήθηκε αιμορραγία. Δεν είχε κρανιοεγκεφαλική κάκωση αλλά είχε κατάγματα στα οστά του προσώπου. Επίσης είχε κάποια τραύματα από αιχμηρό όργανο τα οποία δεν μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε αν είναι μαχαίρι ή από κάποια εξαρτήματα κοφτερά του αυτοκινήτου. Παρ’ όλα αυτά και οι κακώσεις του θώρακα και τα αιχμηρά τραύματα δεν είναι θανατηφόρα. Τα κατάγματα των πλευρών προκαλούν μία δυσκολία στην αναπνοή που εάν το σώμα μείνει έτσι για αρκετή ώρα θα καταλήξει από ασφυξία

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδομανωλάκη, η αιτία του θανάτου της 60χρονης  είναι σε κάθε περίπτωση ασφυκτικός, αλλά δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί αν η ασφυξία προήλθε από απόφραξη -αν δηλαδή της έκλεισε το στόμα για αρκετή ώρα- ή αν η προήλθε από τα τραύματα στα πλευρά και τη θέση που είχε μέσα στη σπηλιά.

Αυτό αναμένεται να αποσαφηνιστεί τις επόμενες ημέρες καθώς όπως επεσήμανε ο ιατροδικαστής έχει στη διάθεσή τουένα οστάριο της περιοχής του λαιμού «το οποίο θα ακτινογραφήσουμε τις επόμενες ημέρες, ν’ αποκλείσουμε τουλάχιστον ή να επιβεβαιώσουμε στραγγαλισμό με χέρια ή στραγγαλισμό με βρόγχο όπως λέμε, με σκοινί ή σύρμα».

Είχε επιτεθεί και σ’ άλλες γυναίκες ο 27χρονος

Tην ίδια στιγμή, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, οι Αρχές ανασύρουν υποθέσεις που φαίνεται να μοιάζουν με τη δολοφονία της βιολόγου.

Ειδικότερα, εξετάζονται τρεις περιπτώσεις παρόμοιων επιθέσεων σε γυναίκες. H πρώτη έγινε πριν από 2 μήνες. Μια γυναίκα από την Πολωνία κατήγγειλε ότι ένας άνδρας την παρέσυρε με το αμάξι με αποτέλεσμα να πέσει κάτω. Η ίδια είπε πως κατάφερε να σηκωθεί και να τρέξει προς κοντινό χωράφι, ενώ ο άνδρας κατέβηκε από το όχημά του, όμως, η Πολωνή σώθηκε καθώς υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Alpha, η γυναίκα αναγνώρισε το αυτοκίνητο, ενώ τότε είχε καταγγείλει τον 27χρονο, ο οποίος είχε προσαχθεί στην Ασφάλεια.

Ένα αντίστοιχο περιστατικό είχε καταγγείλει γυναίκα από τη Λιθουανία το 2018. Το τρίτο περιστατικό σημειώθηκε λίγο καιρό πριν. Μια γυναίκα ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη, τη στιγμή που -χωρίς αυτοκίνητο αυτή τη φορά- πήγε να την πιάσει από το λαιμό.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved