Στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης μετέβησαν στο Προεδρικό Μέγαρο οι νέοι υπουργοί της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε με τα πόδια απ’ το Μέγαρο Μαξίμου μαζί με τη σύζυγό του, Μαρέβα Μητσοτάκη, και μετέβη κι εκείνος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία της Κυβέρνησης.

«Θα προχωρήσουν όλα τόσο γρήγορα που ούτε εσείς δεν θα το πιστεύετε. Δεν θα υπάρχει ούτε μία μέρα ξεκούρασης. Από σήμερα ξεκινά η σκληρή δουλειά», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά την άφιξή του.

«Σοβαρότητα, σεμνότητα και ταχύτητα», ήταν οι τρεις λέξεις που είπε ο Κωστής Χατζηδάκης κατά την άφιξή του.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε: «Μεγάλη ευθύνη το υπουργείο Οικονομικών, θα εργαστώ σκληρά και με εντιμότητα».

«Είμαστε προετοιμασμένοι, έχουμε περάσει από το ίδιο υπουργείο, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε», τόνισε απ’ την πλευρά του ο νέος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

«Υπόσχομαι ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια. Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας. Υποσχεθήκαμε φωτεινή Ελλάδα, τι πιο Φωτεινό να μιλάμε για τα παιδιά», σχολίασε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

«Ό,τι είναι να πούμε θα το πούμε στο υπουργείο», είπε στους δημοσιογράφους ο νέος υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

ορκωμοσία της Κυβέρνησης

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η η παράδοση – παραλαβή των υπουργείων ενώ αύριο, Τετάρτη, στις 11 το πρωί θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου.

Σημειώνεται πως στις 5:30 το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντρέα Ένρια, επικεφαλής του SSM, ενώ για λίγο αργότερα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνομιλία του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη με αντικείμενο τη ΔΕΗ.

Η νέα κυβέρνηση έχει 18 υπουργούς, που θα συνεδριάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα στο Μαξίμου, 2 αναπληρωτές υπουργούς και 29 υφυπουργούς.

Photo: Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ