Και μπορεί να πάρουμε μια “ανάσα” με το κοινωνικό μέρισμα ή όσοι τυχεροί κέρδισαν τη φορολοταρία, ωστόσο όπως τα πήραμε έτσι θα τα δώσουμε! Μέχρι τέλη Δεκέμβρη οι φορολογούμενοι θα κληθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν τους φόρους που εκκρεμούν. Πρώτος και καλύτερος ο ΕΝΦΙΑ, ακολουθούν τα τέλη κυκλοφορίας και ρυθμίσεις οφειλών.

Σε δύο μόλις εβδομάδες, ο φορολογούμενος θα πρέπει να τακτοποιήσει τις φορολογικές του υποχρεώσεις οι οποίες είναι αρκετές! Αυτές αφορούν την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας καθώς και τη μηνιαία ρύθμιση οφειλών.

Παράλληλα, κάποιοι πολίτες πρέπει να προχωρήσουν σε γονικές παροχές ή δωρεές χρηματικών ποσών για να δικαιολογήσουν τα τεκμήρια, να υποβάλουν φορολογική δήλωση για όσους απεβίωσαν, ενώ όσοι αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να καταθέσουν τις πινακίδες τους.

Αναλυτικά όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις του Δεκεμβρίου:

Τέλη κυκλοφορίας του 2018, τα οποία κυμαίνονται:

  • Από 22 – 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000.
  • Από 22- 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2001 έως 2005.
  • Από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2006 έως 2010.
  • Για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων.
    ΕΝΦΙΑ έτους 2017.

Τέταρτη δόση ΕΝΦΙΑ μέχρι τέλος του μήνα. Η ολοσχερής εξόφληση του ΕΝΦΙΑ του 2017 θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιανουαρίου του 2018.

Δόση ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Άρση ακινησίας οχημάτων. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων που αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 έχουν την δυνατότητα να καταθέτουν στην εφορία τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους, αποφεύγοντας έτσι την καταβολή των τελών.

Γονικές παροχές ή δωρεές χρηματικών ποσών.

Φορολογική δήλωση από κληρονόμους. Μέχρι το τέλος του μήνα οι κληρονόμοι θα πρέπει να καταθέσουν χειρόγραφα στην εφορία τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογούμενου που απεβίωσε το 2016. Πριν την υποβολή της δήλωσης απαιτείται η απενεργοποίηση του ΑΦΜ.