Σε διευρυμένη έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας σε χώρους των φυλακών Αυλώνα κατασχέθηκαν όπλα, κινητά και ναρκωτικά. Η έρευνα διεξήχθη παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.

Όπως αναφέρουν οι μέχρι στιγμής πληροφορίες απ’ την αστυνομία σχετικά με την έρευνα στις φυλακές Αυλώνα, βρέθηκαν συγκεκριμένα αυτοσχέδια όπλα, κινητά τηλέφωνα και μικροποσότητα ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι κρατούμενοι στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν τα επίμαχα αντικείμενα θα διωχθούν ποινικά και πειθαρχικά.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, σε έρευνα που έγινε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους στις φυλακές Κορυδαλλού, βρέθηκε σε κρατούμενο ποσότητα ναρκωτικών βάρους περίπου 450 γραμμαρίων και κατασχέθηκε.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης ξεκαθαρίζεται ότι «η προσπάθεια για ασφάλεια και εύρυθμη λειτουργία των φυλακών συνεχίζεται».

Στις φυλακές νέων στον Αυλώνα απ’ την άλλη, οι αρχές βρήκαν λοστούς, αυτοσχέδια μαχαίρια και μικροποσότητα ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν δέκα λοστοί, 21 αυτοσχέδια μαχαίρια, 6 λάμες, 3 ξύλινα ρόπαλα, 3 κινητά τηλέφωνα, 2 ψαλίδια, καλέμι και μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, παρουσία της εισαγγελέως Ανηλίκων της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών.

Σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων σε βάρος 28 εγκλείστων, ενώ 3 από αυτούς βαρύνονται επιπλέον και για τη νομοθεσία περί ναρκωτικών.

Διαβάστε ακόμα:

Συνελήφθησαν Λυκουρέζος και Παναγόπουλος για τη “μαφία” των φυλακών