Ομόφωνη απόφαση: Αυτή είναι ποινή για τον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη

LIKE US ON FACEBOOK

Η ποινή για τον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη, αποφασίστηκε ομόφωνα απ’ το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.  Δύο φορές ισόβια στον Μανώλη Σοροπίδη.

Η ποινή για τον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη, αποφασίστηκε ομόφωνα για δύο φορές ισόβια.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 58χρονο κατηγορούμενο όπως έχει παραπεμφθεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία. Η ποινή που του επέβαλαν ήταν μία φορά ισόβια για κάθε μία από τις κακουργηματικές πράξεις που του αποδίδονται.

Όσα διαδραματίστηκαν στη δίκη η οποία ολοκληρώθηκε νωρίτερα

Νωρίτερα η Εισαγγελέας έκρινε ένοχο τον Μανώλη Σοροπίδη, χωρίς ελαφρυντικά.

Δεν θα προτείνω κανένα ελαφρυντικό. Χάλασε την ζωή του, αλλά και τη ζωή μιας χρήσιμης κοπέλας και τη ζωή μιας οικογένειας. Όταν είσαι κατηγορούμενος το μόνο που μπορεί να σε σώσει είναι η αλήθεια…Αν βρει το δρόμο για την αλήθεια ας κοιτάξει το Θεό και ας την πει

Όπως επισήμανε η εισαγγελέας τα σημεία που επλήγη η Δώρα δεν ήταν τυχαία, ήταν πολλά, ήταν μοιραία. «Η οικογένεια δεν θα πάρει ποτέ απάντηση γιατί έφυγε αυτό το κορίτσι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, η Δώρα Ζέμπερη είχε πολλά φορτία στην πλάτη της και αντί να χαίρεται την ηλικία της, ξεχρέωνε χρέη από τζόγο, είχε πικρία από την οικογένεια.

Συνεχίζοντας, δήλωσε ο πατέρας της δεν την προστάτευσε και έκλεισε την  αγόρευσή της λέγοντας πως ο 58χρονος κατηγορούμενος, χάρη στο νόμο, αποφυλακίστηκε πριν να είναι έτοιμος να επαναενταχθεί μιλώντας για «μεγάλο έγκλημα της πολιτείας».

Η απολογία του κατηγορούμενου

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του δήλωσε ξανά πως δεν ήταν εκείνος που σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη, δήλωσε πως δεν μπορεί να ομολογήσει κάτι που δεν έκανε ενώ ζήτησε να κριθεί ένοχος αλλά να συνεχιστούν οι έρευνες. Παράλληλα, έμπλεξε, όμως, στην υπόθεση και έναν δικηγόρο Αθηνών, ισχυριζόμενος ότι συμφωνία ήταν να την τραυματίσει ώστε να μείνει εκτός υπηρεσίας για 3 -4 μήνες.

Ο 58χρονος ισχυρίστηκε πως ο ίδιος απλώς τραυμάτισε στο Β νεκροταφείο την άτυχη κοπέλα.

Κατηγορούμενος: Έβγαλα το μαχαίρι . Έβαλα δύναμη, την έκοψα στο χέρι την τραυμάτισαν και στο πρόσωπο. Τραβώντας την τσάντα στη διάρκεια της πάλης, η κοπέλα έπεσε πάνω μου. Ακούμπησε το κούτελο της, γύρισε με κοίταξε σηκώθηκε και έφυγε . Έφυγα κι εγώ μετά την άκουσα να φωνάζει, αστυνομία βοήθεια. Από την τσάντα πήρα το κινητό και 5ευρω. Πέταξα το μαχαίρι και την μπλουζα μου και πήγα στο μαγαζί του Πακιστανού που μου είχαν υποδείξει να αφήσω το κινητό. Μου έδωσε 20 ευρώ, πήρα ηρωίνη και γύρισα σπίτι.

Πρόεδρος: Είναι πολλαπλά τα χτυπήματα.

Κατηγορούμενος : Το άκουσα από την τηλεόραση. Ήθελαν να την καθαρίσουν και να χρεώσουν σε μένα το έγκλημα. Έφυγε από μένα περπατώντας. Δεν έκανα εγώ τη μαχαίρια στην καρδιά.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved