“Σαν βροχή” πέφτουν τις τελευταίες ώρες οι επιστολές των εμπλεκομένων στην υπόθεση Novartis. Αρνούνται να παραστούν στην Επιτροπή, με επιστολές τους, Γεωργιάδης, Πικραμμένος και Αβραμόπουλος.

Μετά τις επιστολές Σαμαρά και Λοβέρδου, εκτός Προανακριτικής για τη Novartis Γεωργιάδης, Πικραμμένος και Αβραμόπουλος. Τις τελευταίες ώρες παρατηρούμε μια ομαδική αποχώρηση από την Προανακριτική για τη Novartis.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, με επιστολή του δηλώνει πως:

Σας δηλώνω, ότι δεν θα παραστώ για “έκφραση γνώμης” για τα ως άνω διαδικαστικά θέματα και προσδοκώ, ότι η κρίση της Επιτροπής επ΄ αυτών θα είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα, την ΕΣΔΑ, και τους νόμους. Επιφυλάσσομαι για το δικαίωμά μου να παραστώ σε μεταγενέστερη συνεδρίαση της Επιτροπής επί της ουσίας της υπόθεσης

Εκτός και ο Αβραμόπουλος

Ο Έλληνας επίτροπος με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής σημειώνει πως:

Μετά την αποχώρηση από τις εργασίες της Επιτροπής του συνόλου των Βουλευτών όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, οι παραμένοντες στην Επιτροπή Βουλευτές, ταυτίζονται απολύτως με εκείνους οι οποίοι υπέγραψαν την πρόταση κατηγορίας και κατά συνέπεια η Επιτροπή έχει απωλέσει με αυτή την σύνθεση, την νομιμοποίηση η οποία παρασχέθηκε σ’ αυτήν με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για το διορισμό της, εις την οποία προβλέπεται η εκπροσώπηση όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων

Η επιστολή Γεωργιάδη

Ακόμα, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, αρνείται και αυτός να μετάσχει στην Επιτροπή μιλώντας για γελοιότητες, σε μία επιστολή με πιο “προφορικό” και ζωντανό ύφος.

Ολόκληρη η επιστολή Γεωργιάδη:

“Κύριε Πρόεδρε της Επιτροπής,

Έλαβα την επιστολή σας με ημερομηνία 21/03/2018 όπου και μου γνωστοποιείτε την απόφαση της Επιτροπής σας να εμφανιστώ ενώπιον σας για έκφραση γνώμης για το θέμα της αρμοδιότητας σας. Λυπούμαι που θα σας το πω, αλλά δέκα χρόνια στο Κοινοβούλιο δεν έχω συναντήσει πιο παράλογο και καταφανώς αντισυνταγματικό αίτημα.

Η Επιτροπή σας, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, έχει εισαγγελικές αρμοδιότητες και αυτό που μου ζητάτε είναι σαν να με καλούσε ένας εισαγγελέας για να με ρωτήσει την γνώμη μου, εάν έχει αρμοδιότητα να με καλέσει ή όχι.

Με συγχωρείτε κύριε Πρόεδρε, αλλά ένα παρόμοιο αίτημα θα προκαλούσε τον γέλωτα ακόμα και στον ταχυδρόμο που θα έφερνε την επιστολή. Σας παρακαλώ θερμά να μην εξευτελίζετε για πολιτικούς λόγους ούτε το Κοινοβούλιο ούτε το Σύνταγμα.

Δεν πρόκειται να παραβώ τον όρκο μου στο Σύνταγμα των Ελλήνων εμφανιζόμενος στην Επιτροπή σας κατα αυτόν τον τρόπο.

Εάν επιθυμείτε να κάνουμε φιλολογική συζήτηση εκτός Κοινοβουλίου στην διάθεσή σας. Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε τα καθήκοντα σας και να με ελέγξετε για την υπόθεση NOVARTIS, έτσι ώστε να αποκαλύψω τη σκευωρία και τους σκευωρούς, πολύ ευχαρίστως να καταθέσω στην Επιτροπή σας μετά φυσικά την εξέταση των μαρτύρων που με κατηγορούν.

Αλλά στη γελοιότητα που σας παρέσυρε ο κύριος Τσίπρας, εγώ δεν πρόκειται να συμμετάσχω. Αρνούμαι, λοιπόν, να παραστώ στην Επιτροπή σας προς έκφραση γνώμης ως προς την αρμοδιότητα σας.

Γεωργιάδης Σπυρίδων – Άδωνις”