Ολονύχτια αναμένεται η μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία, μετά την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής κι έχει πλέον φτάσει στο χωριό Σκυλλουντία, όπου καίει τα πρώτα σπίτια. Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην εκκένωση του χωριού.

Η ΕΛ.ΑΣ. με περιπολικά και ηχητικά μηνύματα ενημέρωσε τους κατοίκους του χωριού Σκιλλουντία να απομακρυνθούν, την ώρα που αυτοί είχαν συγκεντρωθεί στην εκκλησία του χωριού.

Η ιστοσελίδα ilialive μεταδίδει ότι το χωριό έχει βυθιστεί στις φλόγες και το σκοτάδι.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν αυτή τη στιγμή στο σημείο, συνολικά 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

Εκτός από την πυρκαγιά στην Φρίξα της Ηλείας, σε εξέλιξη είναι και η φωτιά στη Ανδρίτσαινα, όπου επιχειρούν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και στο Κακοτάρι, όπου βρίσκονται έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Νωρίτερα, ζητήθηκε για λόγους πολιτικής προστασίας η λήψη μέτρων στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας, ενώ ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος επιβεβαίωσε ότι η πυρκαγιά έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Μπαλιούκος ανέφερε ότι: «Ο καιρός είναι δύσκολος, η φωτιά αλλάζει διαρκώς μέτωπα. Πρέπει να προστατευτούν τρεις οικισμοί. Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν σπίτια, αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει στη συνέχεια».

Μία ακόμη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην Ποταμιά Αρκαδίας, κοντά στην Μεγαλόπολη, η οποία καίει αγροτοδασική έκταση. Στο σημείο βρίσκονται 38 πυροσβέστες με 14 οχήματα και δύο ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Πυρκαγιές ξέσπασαν και στον Πύργο

Το βράδυ της Κυριακής, ξέσπασαν δύο νέες πυρκαγιές και στην περιοχή της Σπιάντζας στον Πύργο.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, η πρώτη εστία της πυρκαγιάς εντοπίζεται κοντά στο Αλσύλιο της Σπιάντζας, ενώ η δεύτερη στην περιοχή της πρώην λίμνης Μουριάς κοντά στον Αγ. Ιωάννη.

Οι δυνάμεις και η συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου, σ’ αυτά τα σημεία είναι μέχρι στιγμής περιορισμένες.