Ολόκληρο το σκεπτικό του ΣτΕ για το «μαύρο» στο Mega

LIKE US ON FACEBOOK

Ολόκληρο το σκεπτικό της απόφασης με την οποία έπεσε η αυλαία στον μεγαλύτερο τηλεοπτικό σταθμό της χώρας που κυριάρχησε σχεδόν 2,5 δεκαετίες.

«…στην περίπτωση μη συμμετοχής ή απαράδεκτης ή ανεπιτυχούς συμμετοχής τηλεοπτικού σταθμού σε προκηρυχθείσα διαδικασία αδειοδότησης «για την εμβέλεια και τον τύπο προγράμματος που αφορά η ενεστώσα λειτουργία του», σύμφωνα με τα προεκτεθέντα, επιβάλλεται, κατά δεσμία αρμοδιότητα, ο τερματισμός της λειτουργίας του…», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο σκεπτικό του ΣτΕ για το «μαύρο» στο Mega.

Μ’ αυτή τη φράση το Συμβούλιο της Επικρατείας έριξε αυλαία στον κορυφαίο τηλεοπτικό σταθμό της χώρας, που κυριάρχησε επί 25 χρόνια στο τηλεοπτικό σκηνικό της ελεύθερης τηλεόρασης.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, η οποία έχει καταγραφεί στις αρχές Οκτωβρίου από τα ΜΜΕ, έχει περισσότερο ιστορική σημασία, δεδομένου ότι οι παρενέργειες από την εφαρμογή της είναι μεγάλες, τόσο σε επίπεδο τηλεοπτικού τοπίου όσο βέβαια και των εργαζομένων, γι’ αυτό και αξίζει να παρατεθεί σχεδόν αυτούσια.

Σημειώνεται ότι εξηγήσεις ζητάει από την Cosmote και τη Nova το ΕΣΡ για τη μετάδοση του προγράμματος του Mega Channel. Στο έγγραφο γίνεται λόγος για την απόφαση 18/2018 του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με την οποία διακόπτεται η μετάδοση του προγράμματος και στη μετέπειτα απόφαση του ΣτΕ. Το ΕΣΡ ζητάει να αποσταλούν οι απαντήσεις των δυο εταιρειών συνδρομητικής τηλεόρασης ως τις 11 Νοεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα στο dikastiko.gr

Διαβάστε ακόμα:

Το Mega άρχισε να εκπέμπει μέσω Web TV!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved