13 ολόκληρα χρόνια θα βάφουν αυτή τη γέφυρα! Ποιος ο λόγος;

LIKE US ON FACEBOOK

13 ολόκληρα χρόνια θα χρειαστούν για να βαφτεί ξανά η γέφυρα Όρεσουντ, η οποία ενώνει τη Δανία με τη Σουηδία. Γιατί θα περάσουν τόσα χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο;

Η γέφυρα των σχεδόν 8 χιλιομέτρων που συνδέει τη Δανάη και τη Σουηδία θα βαφτεί για πρώτη φορά από τότε που δόθηκε στην κυκλοφορία το 2000.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, για να ολοκληρωθεί το τεράστιο έργο θα χρειαστούν περίπου 13 χρόνια!

Η γέφυρα Όρεσουντ, η οποία έγινε διάσημη από το αστυνομικό σίριλα της σκανδιναβικής τηλεόρασης The Bridge, είναι απαραίτητο να περαστεί με ένα νέο χέρι μπογιάς για να συντηρηθεί ο χαλύβδινος σκελετός της. Συνολικά θα βαφτούν περίπου 300.000 τετραγωνικά μέτρα γέφυρας.

«Το τελευταίο στρώμα από το σύστημα βαφής των πέντε στρωμάτων θα ξεθωριάσει μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, άρα θα χρειαστεί να περάσουμε ένα νέο, τελευταίο χέρι για να μπορέσουμε να θωρακίσουμε τα κατώτερα στρώματα, που προστατεύουν τον χάλυβα από τη διάβρωση», σημείωσε ο επικεφαλής του έργου Γιόχαν Νορντ στο Reuters.

Η νέα γέφυρα στο Βιετνάμ βγήκε απ’ τις σελίδες του Lord Of The Rings.

Την τελευταία φορά η γέφυρα βάφτηκε κατά τμήματα στην ξηρά πριν συναρμολογηθεί στο νερό. Όμως, τώρα πρόκειται να αναρτηθεί μια ειδική πλατφόρμα στο πλαϊνό τμήμα της γέφυρας με τους εργάτες να κρέμονται από γερανογέφυρες στο Στενό του Όρεσουντ.

«Είναι μια πολύ ιδιαίτερη δουλειά διότι δουλεύεις σε ύψος 20 με 30 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας σε γερανογέφυρες για να έχεις πρόσβαση στη γέφυρα», σχολίασε ακόμα ο διευθύνων σύμβουλος της Muehlhan Denmark Γιενς Μορκ.

Η γερμανική εταιρία βιομηχανικών υπηρεσιών Muehlhan έχει επιλεγεί για τα δύο πρώτα χρόνια του έργου, στη διάρκεια των οποίων θα περαστεί με μαύρη μπογιά επιφάνεια αντίστοιχη με 42 γήπεδα ποδοσφαίρου. Ο Μορκ δήλωσε ότι αναμένει να χρησιμοποιηθούν 300.000 με 400.000 λίτρα μπογιάς για όλο το έργο.

Διαβάστε ακόμα:

Η μεγαλύτερη γέφυρα της Ευρώπης εγκαινιάστηκε και είναι….επιβλητική! | Video

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved