Όλο και πιο εύκολη η απόκτηση ηλεκτρικού οχήματος στην Ελλάδα αφού ανοίγουν επτά νέοι σταθμοί φόρτισης. Πλέον, κάθε περιφερειακή ενότητα της Κεντρικής Μακεδονίας θα φιλοξενεί και από έναν σταθμό φόρτισης.

Οι επτά συνολικά σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων πρόκειται να λειτουργήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όπως έγινε γνωστό, υπογράφτηκε η σύμβαση συνεργασίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με ιδιωτική εταιρεία για την προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία, συντήρηση και επισκευή φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε πως ουσιαστικά γίνεται ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και της ποιότητας ζωής στην πόλη, τη μείωση της ρύπανσης του αέρα και τον περιορισμό του θορύβου. Έτσι, λοιπόν, γίνεται όλο και πιο εύκολη η απόκτηση ηλεκτρικού οχήματος στην Ελλάδα

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ήδη λάβει την απόφαση να εκσυγχρονίσει τον στόλο της με ηλεκτρικά οχήματα για τις υπηρεσιακές της ανάγκες, ενώ παράλληλα αναπτύσσει ένα αξιόπιστο δίκτυο υποδομών που καλύπτει τόσο την ευρύτερη περιοχή όσο και τους διερχόμενους οδηγούς σε ανάγκες φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Ταυτόχρονα, δημιουργεί το υποστηρικτικό πλαίσιο, ώστε το σύνολο των επτά περιφερειακών της ενοτήτων και των 38 δήμων να ανταποκριθούν ταχύτατα στην πρόβλεψη της σχετικής νομοθεσίας για εκπόνηση Σχεδίων Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) για τη χωροθέτηση σημείων στάθμευσης και επαναφόρτισης, ενισχύοντας, στηρίζοντας και προωθώντας την ηλεκτροκίνηση στην ευρύτερη περιοχή.

Οι φορτιστές θα εγκατασταθούν στη Θεσσαλονίκη στη βίλα Αλλατίνη, στην Ημαθία στο κτίριο των τεχνικών υπηρεσιών της περιφερειακής ενότητας καθώς και στα διοικητήρια του Κιλκίς, της Έδεσσας, της Κατερίνης, των Σερρών και του Πολυγύρου.

Ήδη λειτουργεί φορτιστής στο νέο κτίριο υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Δες ακόμα:

Επιδοτήσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα | Όλες οι πληροφορίες

Photo: Pexels