Όλοι εναντίον της Κυβέρνησης για το κοινωνικό μέρισμα

LIKE US ON FACEBOOK

Τα πυρά της Αντιπολίτευσης δέχθηκε η Κυβέρνηση στη Βουλή για το κοινωνικό μέρισμα 1,4 δις ευρώ, το οποίο ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός το βράδυ της Δευτέρας. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών κινήσεων, τονίζοντας πως «η Κυβέρνηση δεν ισχυρίζεται ότι είναι δικά της τα χρήματα που διανέμει ως κοινωνικό μέρισμα».

Ο Νίκος Δένδιας απ’ τη Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε το τηλεοπτικό διάγγελμα του Πρωθυπουργού ως «εκτροπή από την κοινοβουλευτική τάξη αφού την ίδια ώρα συνεδρίαζε το Κοινοβούλιο», εκφράζοντας την άποψη ότι οι παροχές είναι προϊόν «υπερφορολόγησης και καταλήστευσης των φορολογουμένων και προϊόν αδικαιολόγητου πλουτισμού του Δημοσίου, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, που πλήττεται από την υπερφορολόγηση».

Ο κ. Δένδιας κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι επιχειρεί να εξαγοράσει τους πολίτες με περίπου 700 εκατ., «το μισό δηλαδή του «κοινωνικού μερίσματος» του 1,4 δισ., αφού το υπόλοιπο δεν είναι παροχές, αλλά επιστροφή παρανόμως εισπραχθεισών εισφορών από τους συνταξιούχους και χρηματοδότηση των τιμολογίων της ΔΕΗ».

Μιλώντας για τον Πρωθυπουργό, ο κ. Δένδιας σχολίασε ότι «παριστάνει τον Άγιο Βασίλη και η Τρόικα προφανώς τους τρεις μάγους», ενώ απευθυνόμενος στον κ. Τσακαλώτο είπε: «Δεν είναι δικά σας τα λεφτά για να τα διανέμει ο πρωθυπουργός σαν Άγιος Βασίλης».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος απ’ τη Δημοκρατική Συμπαράταξη είπε πως κατά την άποψή του η πολιτική της Κυβέρνησης είναι «να σου γκρεμίσω το σπίτι, να σου δώσω μία σκηνή να μείνεις αφού κόβει με το ΕΚΑΣ και μετά δίνει 200-250 ευρώ εφάπαξ κάθε χρόνο».

Από το Ποτάμι, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Σπύρος Δανέλλης, σχολίασε πως δεν μπορεί να πιστέψει κανείς σοβαρά πως η επιθυμητή αναδιανομή πλούτου μπορεί να γίνει με τέτοιες πρακτικές επιδομάτων.

Ο Ε. Τσακαλώτος απάντησε στις κατηγορίες τονίζοντας πως η Κυβέρνηση δεν ισχυρίζεται ότι είναι δικά της τα χρήματα που διανέμει ως κοινωνικό μέρισμα, ενώ υποστήριξε την επιλογή του Α. Τσίπρα να προβεί στις ανακοινώσεις, σημειώνοντας ότι ήταν στο σχέδιο της Κυβέρνησης και ήδη το είχε προαναγγείλει.

Διαβάστε ακόμα:

Είπε το “ναι” η Κομισιόν για το κοινωνικό μέρισμα | Κατατίθεται το ν/σ στη Βουλή

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved