Επιδόματα πριν το Πάσχα θα καταβληθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων και αυτή -μάλλον- είναι η καλή είδηση της ημέρας!

Για να μπορείς να πάρεις μια ανάσα, να κάνεις τα “κουμάντα” σου, να κάνεις ό,τι θέλεις εσύ. Ποια επιδόματα πριν το Πάσχα θα καταβληθούν στους λογαριασμούς σου; Μεταξύ άλλων, είναι και οι συντάξεις και επιδόματα από το υπουργείο Εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έχει σχεδιάσει το υπουργείο Εργασίας, τις συντάξεις του Μαΐου θα λάβουν οι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ που προέρχονται από τον π. ΟΓΑ και π. ΟΑΕΕ, στις 23 Απριλίου.

Μια μέρα μετά, στις 24 Απριλίου θα καταβληθούν τα ποσά σε συνταξιούχους του ΕΦΚΑ που προέρχονται από τα υπόλοιπα Ταµεία.

Την επόμενη μέρα, 25 Απριλίου, δηλαδή τη Μεγάλη Πέμπτη, θα πιστωθούν στους λογαριασμούς οι επικουρικές συντάξεις Μαΐου από το ΕΤΕΑΕΠ.

Ποια άλλα επιδόματα θα καταβληθούν πριν το Πάσχα;

Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, θα καταβληθεί το προβλεπόμενο ποσό στους δικαιούχους των προγραµµάτων από τον Οργανισµό Προνοιακών Επιδοµάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι πιθανές ημερομηνίες είναι οι αρχές της Μ. Εβδομάδας, δηλαδή έως και τη Μ. Τετάρτη, 24 Απριλίου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αναμένεται να καταβληθούν περισσότερα από 270 εκ. ευρώ.

Αναλυτικά, θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων:

  • Το επίδοµα ενοικίου αναδροµικά από την 1η Ιανουαρίου
  • Το ΚΕΑ
  • Τα αναπηρικά, διατροφικά και λοιπά προνοιακά (στεγαστικής συνδροµής και οµογενών) επιδόµατα για τους µήνες έως και τον Απρίλιο
  • Οι συντάξεις και τα επιδόµατα των ανασφάλιστων υπερηλίκων

Παράλληλα, ο ΟΠΕΚΑ πριν από το Πάσχα έχει προγραμματίσει την εµβόλιµη πληρωµή ποσών επιδόµατος παιδιού.

Ίσως αυτά τα επιδόματα πριν το Πάσχα βοηθήσουν αρκετό κόσμο να πάρει μια μικρή “ανάσα” και να περάσει το Πάσχα του όσο γίνεται χωρίς άγχος!

Ας μην ξεχνάμε και το δώρο του Πάσχα…

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το Δώρο Πάσχα | Πότε καταβάλλεται;