Επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Δευτέρας στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πρόταση για επταήμερο εργασίας, στις εκλογές, αλλά και στη δέσμη θετικών μέτρων που ανακοίνωσε.

Όλα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Αντώνη Σρόιτερ στην τηλεοπτική του συνέντευξη. Αρχικά, ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι έχει μια βαθιά αντικοινωνική ατζέντα και πως με το επταήμερο εργασίας εκφράζει ακραία φιλελεύθερη θέση, την οποία κάποιοι στηρίζουν και στον ΣΕΒ.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει πει ότι το οκτάωρο είναι ξεπερασμένο, ότι η 13η σύνταξη είναι λαϊκισμός. Χθες το τερμάτισε. Είναι μία ακραία νεοφιλελεύθερη θέση: ότι κάποιες επιχειρήσεις έντασης εργασίας να μπορούν με την συμφωνία των εργαζομένων να εργάζονται επτά ημέρες την εβδομάδα. Ωστόσο άλλο η επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων και άλλο η επταήμερη εργασία. Υπάρχει το πενθήμερο και οκτάωρο. Ο κ. Μητσοτάκης υπέπεσε στο ολίσθημα να εκφράσει τις θέσεις του. Ήθελε να πει κάτι συγκεκριμένο, αυτό που του ξέφυγε

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορά στο παράδειγμα του Παπαστράτου που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης σχολιάζοντας «ακόμα και το ’80 ίσχυε η επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων. Αλλά υπάρχει οχτάωρο και πενθήμερο. Και κάθε ώρα παραπάνω είναι ώρα υπερωρίας», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και υποστήριξε ότι «προσπαθεί να διορθώσει κάνοντας γκάφα με τον Παπαστράτο και σήμερα συνέχισε».

Ο Πρωθυπουργός στη συνέχεια μίλησε για την πρόσκληση που απηύθυνε για το ντιμπέιτ, λέγοντας ότι οι σύμβουλοι του πολιτικού του αντιπάλου τον απέτρεψαν να έρθει να αντιπαρατεθεί μαζί του διότι «θα του ξέφευγαν τέτοια μαργαριτάρια. Εγώ δεν τον μέμφομαι για αυτό αλλά γιατί δεν βγαίνει να υπερασπιστεί τις απόψεις του. Και βγήκε για να κατηγορήσει τον πολιτικό του αντίπαλο ότι λέει ψέματα. Δεν ξέρω γιατί να τον κατηγορήσω, για ακραίο νεοφιλελευθερισμό ή για πολιτική αήθεια».

Απαντώντας στην κατηγορία ότι τα μέτρα που εξήγγειλε είναι προεκλογικά, ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι «κάθε φορά που φέρνουμε ένα θετικό μέτρο, από το 2016 ξεκινήσαμε, λέει ότι είναι προεκλογικά» προσθέτοντας το επιχείρημα ότι «οι εκλογές είναι σε πέντε μήνες αλλά τα μέτρα είναι μόνιμα».

Όλες οι κινήσεις που έχουμε κάνει, αυτά τα χρόνια, ήταν σχεδιασμένες κινήσεις. Θέλαμε όταν βγούμε από τα μνημόνια νάχουμε την ελευθερία να σχεδιάσουμε, έχοντας τον κουμπαρά γεμάτο και αυτό κάναμε. Με βάση αυτά τα χρήματα μπορούμε να σχεδιάσουμε για την επόμενη τετραετία, αλλά και γιατί μόλις πριν λίγες μέρες ήρθαν οι εκτιμήσεις της Eurostat

Ο ίδιος εκτίμησε ότι τα φορολογικά μέτρα και οι παροχές που εξήγγειλε θα επιδράσουν θετικά στην οικονομία και απαντώντας για την πιθανότητα να ακυρωθούν από τους Θεσμούς, ανέφερε ότι «η Ελλάδα δεν είναι πια στα μνημόνια. Η Ελλάδα έχει μια κυρίαρχη κυβέρνηση, η οποία έχει, μεν, κάποιους στόχους, αλλά τα μέσα για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι είναι δικιά μας δουλειά. Δεν θα μας πει κανένας τεχνοκράτης Ευρωπαίος τι θα κάνουμε».

Μιλώντας για τις δηλώσεις που έγιναν για την οικογένειά του, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως είναι «αθλιότητα το να αμαυρώνεις τη μνήμη της οικογένειας του πολιτικού σου αντιπάλου, που δεν ήταν δημόσια» και επιτιθέμενος στον κ. Μητσοτάκη είπε ότι «αυτό ήταν επιλογή του. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης στην Βουλή μιλώντας με αυτό τον τρόπο για τον πατέρα μου. Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν πρωθυπουργός. Η κοινή γνώμη είχε εικόνα γι’αυτόν. Ο δικός μου πατέρας δεν ήταν δημόσιο πρόσωπο».

Σχετικά με τις διακοπές με θαλαμηγό που πήγε το Καλοκαίρι του 2018, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως έχει δικαίωμα να κρατήσει έξω απ’ την πολιτική τις λίγες στιγμές που έχει με την οικογένεια και τα παιδιά του, συμπληρώνοντας πως δεν αρνήθηκε ποτέ πού πήγε γιατί δεν έχει να κρύψει κάτι.

Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα που έθεσε η ΝΔ νωρίτερα με ανακοίνωσή της, αν δηλαδή έχουν ταξιδέψει και υπουργοί με κότερα, ο κ.Τσίπρας απάντησε ότι δεν έχει πρόβλημα αν υπουργοί του ταξιδεύουν με σκάφη, λέγοντας ότι αυτό συμβαίνει γιατί δεν τον ενδιαφέρει η προσωπική ζωή των υπουργών του.

Όσον αφορά τις Ευρωεκλογές, ο κ. Τσίπρας είπε πως θα είναι ντέρμπι ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «στις εθνικές δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μια στο εκατομμύριο, να τις κερδίσει ο Μητσοτάκης».

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 26 του Μάη θα δημιουργήσει μια παταγώδη κατάρρευση της απάτης που έχει προσπαθήσει να στήσει με τα μέσα ενημέρωσης ο κ. Μητσοτάκης περί κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι τα μηνύματα που παίρνω από την ελληνική περιφέρεια» και υπογράμμισε ότι οι ευρωεκλογές θα είναι μια «μοναδική δημοσκόπηση για να δείξω την μεγάλη απάτη που έχει στήσει ο κ.Μητσοτάκης με όλο αυτό το σύστημα που τον στηρίζει

Διαβάστε ακόμα:

Στη Βουλή η τροπολογία για 13η σύνταξη και μειωμένο ΦΠΑ