Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle παντρεύτηκαν κι έγιναν κι επίσημα σύζυγοι μπροστά στα μάτια εκατομμύρια κόσμου, που καθηλώθηκε μπροστά από τις τηλεοράσεις του για να παρακολουθήσει τον βασιλικό γάμο.

Όλα όσα έγιναν στον βασιλικό γάμο της χρονιάς, θα τα συζητάμε κι αναλύουμε σίγουρα για πολλά χρόνια ακόμη, αλλά επιβάλλεται να τα συζητήσουμε λίγο ακόμη πριν τελειώσει η ημέρα που τελέστηκε ο γάμος.

Στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ, όπου και τελέστηκε ο γάμος, παρευρέθηκαν 600 καλεσμένοι ανάμεσα στους οποίους και πλήθος διασημοτήτων. Οι διάσημοι και οι καλεσμένοι άρχισαν να φτάνουν από νωρίς, ενώ ανάμεσα τους ξεχωρίσαμε τους Clooney, τους Beckham, τη Serena Williams και την Oprah και φυσικά το cast του Suits, το οποίο παρευρέθηκε στον βασιλικό γάμο.

Photo: PA

Ο πατέρας της Meghan Markle, ο οποίος είχε ανακοινωθεί από πριν ότι δεν θα παρευρεθεί στον γάμο, ανέφερε μετά την ολοκλήρωση του γάμου ότι παρακολούθησε την τελετή από την τηλεόραση, ενώ δήλωσε ότι:

Το μωρό μου δείχνει όμορφο και πολύ χαρούμενο. Μακάρι να ήμουν εκεί. Τους εύχομαι κάθε αγάπη και ευτυχία.

Με μαθηματική ακρίβεια έφτασαν στο παρεκκλήσι τόσο ο πρίγκιπας Harry, συνοδευμένος από τον αδερφό του William, όσο και η βασίλισσα Ελισάβετ και η Meghan Μarkle.

H Meghan Μarkle έφτασε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, φορώντας ένα νυφικό Givenchy, σχεδιασμένο από την Βρετανίδα σχεδιάστρια Clare Waight Keller. Το νυφικό ήταν λιτό, διαχρονικό και μοντέρνο.

«You look amazing», είπε ο Harry στην Meghan μόλις μπήκε στο παρεκκλήσι, ενώ δεν έπαψε στιγμή να την κοιτάζει.

Η τελετή τελέστηκε με τον πρίγκιπα Harry, αλλά και τη μητέρα της Meghan να είναι ιδιαίτερα συγκινημένοι. Η καλύτερη στιγμή της τελετής, ήταν για πολλούς, όταν στο παρεκκλήσι ακούστηκε το Stand by Me του Ben E King.

Παρόλο που στον γάμο τηρήθηκαν αρκετοί κανόνες του πρωτοκόλλου, ο γάμος του πρίγκιπα Harry με την Meghan Markle χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως αντισυμβατικός και περισσότερο μοντέρνος.

Τρεις ήταν οι μεγαλύτερες βασιλικές παραδόσεις του γάμου, που το νιόπαντρο ζευγάρι αποφάσισε να μην ακολουθήσει. Για αρχή παντρεύτηκαν Σάββατο, ενώ οι βασιλικοί γάμοι συνηθίζονται να γίνονται τις καθημερινές. Στη συνέχεια διάλεξαν για την γαμήλια τούρτα τους, γεύση από λεμόνι, ενώ η βασιλική οικογένεια προτιμάει τα αποξηραμένα φρούτα. Τέλος, ο πρίγκιπας Harry δεν φόρεσε χρυσή βέρα, αλλά προτίμησε μία βέρα από πλατίνα.

Έντονα σχολιάστηκε και η στιλιστική επιλογή της Kate Middleton, η οποία επέλεξε για τον γάμο ένα φόρεμα που έχει ξαναφορέσει τρεις φορές. Πρόκειται για μια δημιουργία του Alexander McQueen, το οποίο το είδαμε για πρώτη φορά στη βάφτιση της πριγκίπισσας Σάρλοτ το 2015, στη συνέχεια στο πάρτι γενεθλίων της βασίλισσας Ελισάβετ to 2016 και μετά σε μια εκδήλωση στο Βέλγιο to 2017.

Photo: Andrew Matthews – WPA/Getty Images

Εμείς ευχόμαστε στο πριγκιπικό ζεύγος να έχουν μια ζωή όσο λαμπερή ήταν κι ο γάμος τους!

Διαβάστε επίσης:

Καρέ-καρέ ο βασιλικός γάμος | Το ζευγάρι & οι λαμπεροί καλεσμένοι

Photo: Damir Sagolj/Reuters