Αλλάζουν οι ισορροπίες στην Ιταλία, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής που έφερε πρώτο το Κίνημα Πέντε Αστέρων, ωστόσο, η συμμαχία δεξιάς- άκρας δεξιάς είναι η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, στις εκλογές Ιταλίας την Κυριακή αναδείχθηκε ως πρώτο κόμμα το Κίνημα Πέντε Αστέρων με το 30,92% των ψήφων και 235 έδρες στην κάτω Βουλή. Όμως, την ίδια στιγμή η πιο δυνατή πολιτική δύναμη στη χώρα είναι η συμμαχία δεξιάς-άκρας δεξιάς με το 36,98% των ψήφων, με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Μέχρι τώρα έχουν ενσωματωθεί πάνω από τα μισά εκλογικά τμήματα. Τα πρώτα αποτελέσματα μεταδόθηκαν απ’ την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Corriere della Sera, η οποία επικαλείται στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Τα ποσοστά της συμμαχίας της δεξιάς:

  • Λέγκα του Βορρά υπό τον Ματέο Σαλβίνι με 18,69% αναμένεται να καταλάβει 117 έδρες.
  • Φόρτσα Ιτάλια  του Σίλβιο Μπερλουσκόνιμε 13,45% αναμένεται να καταλάβει 102 έδρες.
  • Αδέλφια της Ιταλίας (4,25%) 28 έδρες.

Απ’ την πλευρά του, το Δημοκρατικό Κόμμα είδε το ποσοστό να πέφτει στο 24,40% και αναμένεται να καταλάβει 107 έδρες στην επόμενη ιταλική κάτω Βουλή.

Το αριστερό κόμμα Ελεύθεροι και Ίσοι φθάνει μόλις στο 3,55% των ψήφων και δεν θα ξεπεράσει τις 15 έδρες στο σώμα.

Συμμαχία δεξιάς – άκρας δεξιάς

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η συμμαχία δεξιάς – άκρας δεξιάς μετά τις εκλογές της Ιταλίας την Κυριακή.

Τα ιστορικά ρεκόρ του Κινήματος Πέντε Αστέρων και των ακροδεξιών της Λέγκας του Βορρά υπό τον Ματέο Σαλβίνι προκαλούν νέα αβεβαιότητα στη χώρα.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα περάσει άσχημη νύχτα», έγραψε η Μαρίν Λεπέν στο Twitter της μετά το πρώτο εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία.

Η συμμαχία της του Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, της Λέγκα και του κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας μέχρι στιγμής συγκεντρώνει σχεδόν το 35% των ψήφων.

Το κόμμα που προηγείται είναι η Λέγκα του Σαλβίνι, κόμμα στενά συνδεδεμένο μ’ εκείνο της Λεπέν.

Photo: Getty Images