Τις τελευταίες ημέρες τα ημερήσια κρούσματα είναι συνεχώς αυξημένα στην Ελλάδα. Ποια τα νέα κρούσματα και τι συμβαίνει με τον οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη; 

Τα κρούσματα στις 12 Αυγούστου αυξήθηκαν σημαντικά εξαιτίας της διασποράς του κορονοϊού σε οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα στο Ασβεστοχώρι. Τα θετικά κρούσματα εκεί ανέρχονται ήδη σε 36, εκ των οποίων οι 33 είναι ηλικιωμένοι και οι 3 εργαζόμενοι.

Οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί, ενώ όλοι όσοι παρουσίασαν συμπτώματα μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, θα παρθούν μέτρα στη μονάδα σε συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος επισκέφθηκε τον χώρο νωρίτερα, συνοδευόμενος από τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου καθώς και τον καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας στην Α Παθολογική Κλινική του «ΑΧΕΠΑ» Συμεών Μεταλλίδη, δήλωσε πως η διασπορά του κορονοϊού στο γηροκομείο έγινε από εργαζόμενο, καθώς άτομο του περιβάλλοντός του είχε πάει σε συναυλία στη Χαλκιδική.

Τα νέα κρούσματα στις 12 Αυγούστου

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη 12 Αυγούστου, 262 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6177, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

1528 (24.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3002 (48.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 8 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 54.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 132 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 216 θανάτους συνολικά στη χώρα. 73 (33.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Να θυμίσουμε πως ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε νωρίτερα σήμερα πως “ο μέσος όρος ηλικίας όσων έχουν νοσήσει τον Αύγουστο έχει κατέβει πια στα 36 χρόνια”.

Διάβασε ακόμα:

Συνεχίζονται τα αυξημένα κρούσματα παρά τα αυστηρά μέτρα και τα πρόστιμα

Photo: Freepik