Οι τελευταίες εξελίξεις για το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ

LIKE US ON FACEBOOK

Ενώ ακουγόταν ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος πιθανό να βρεθούν πριν τη συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, τελικά οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.

Οι τελευταίες πληροφορίες για το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αναφέρουν ότι εξελίξεις θα υπάρξουν μετά την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στη χώρα μας. Σήμερα, Τετάρτη, το βράδυ ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσει τηλεοπτική συνέντευξη στο OPEN TV, ενώ την Παρασκευή δίνει συνέντευξη ο Πάνος Καμμένος.

Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ο Πάνος Καμμένος μετέθεσε την τηλεοπτική του συνέντευξη τελικά για την Παρασκευή, ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, Τετάρτη.

Με το δεδομένο ότι θα υπάρξουν εξελίξεις με το διαζύγιο Τσίπρα- Καμμένου αφού αποχωρήσει η Άνγκελα Μέρκελ απ’ τη χώρα μας, αυτό ίσως σημαίνει πως μπορεί συμπέσουν με το τέλος της ψηφοφορίας για τη συνταγματική αναθεώρηση στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ.

Θυμίζουμε ότι σήμερα συνεδριάζει η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ κι αναμένεται να δούμε εάν ο Πάνος Καμμένος θα ζητήσει παραιτήσεις των βουλευτών του κόμματός του που προτίθενται να ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών ή να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, και με δεδομένη την πολιτική θύελλα που έχει προκληθεί, ο Πάνος Καμμένος πρέπει να αποφασίσει και να γνωστοποιήσει:

  • Εάν θα αποχωρήσει απ’ την Κυβέρνηση και πότε θα γίνει αυτό.
  • Εάν θα θέσει κομματική πειθαρχία για τους βουλευτές στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών και αν θα ζητήσει από τους διαφωνούντες να παραδώσουν νωρίτερα την έδρα τους.
  • Να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει εάν παραμείνουν στελέχη του στην Κυβέρνηση μετά τη δική του αποχώρηση.
  • Να γνωστοποιήσει εάν τελικά θα καταψηφίσει ή όχι τυχόν πρόταση δυσπιστίας προς την Κυβέρνηση απ’ τη Νέα Δημοκρατία.

Όταν αποχωρήσει ο Πάνος Καμμένος, θα γίνει ένας ευρύτερος ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση, με ανοίγματα πρώτα απ’ όλα σε άτομα απ’ τον χώρο της κεντροαριστεράς.

Διαβάστε ακόμα:

Η Κυβέρνηση έχει τις 151 ψήφους για κάθε ψηφοφορία

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved