Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις απ’ τους δύτες στην Ταϊλάνδη

LIKE US ON FACEBOOK

Τη στιγμή που όλοι πανηγύριζαν για το αίσιο τέλος της επιχείρησης διάσωσης στην Ταϊλάνδη, οι δύτες και οι διασώστες βρίσκονταν ακόμα σε μεγάλο βάθος απ’ την είσοδο του σπηλαίου. Οι συγκλονιστικές λεπτομέρειες που αποκάλυψαν οι δύτες στην Ταϊλάνδη.

Οι δύτες στην Ταϊλάνδη είναι οι άνθρωποι- ήρωες, οι οποίοι, μαζί με τους διασώστες, έδωσαν τη δική τους μάχη προκειμένου να βγουν με ασφάλεια απ’ το σπήλαιο τα παιδιά και ο προπονητής τους.

Η επιχείρηση διάσωσης στέφθηκε με επιτυχία, όμως, θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί στην απόλυτη καταστροφή εάν οι δύτες και οι διασώστες δεν είχαν καταφέρει ν’ απεγκλωβίσουν επιτυχώς τα παιδιά και τον προπονητή που ήταν εγκλωβισμένα. Αυτούς τους ανθρώπους- ήρωες αξίζει να τιμούμε, να θαυμάζουμε και να σεβόμαστε.

Όπως αποκάλυψαν δύτες στην Ταϊλάνδη στον Guardian, λίγες ώρες αφότου απεγκλωβίστηκε το τελευταίο παιδί και ο προπονητής, την Τρίτη, ο κεντρικός σωλήνας που χρησιμοποιούνταν για την αποστράγγιση του σπηλαίου από τα νερά έσπασε με αποτέλεσμα η περιοχή να πλημμυρίσει ξανά.

Δύτες και διασώστες βρέθηκαν να είναι σε βάθος περίπου 1,5 χλμ. από την κεντρική είσοδο του σπηλαίου ενώ η αποστολή τους δεν είχε ακόμη τελειώσει. Έπρεπε να μαζέψουν τον εξοπλισμό και να βγουν απ’ το σπήλαιο.

Τρεις Αυστραλοί δύτες έκαναν μία σύντομη στάση στον λεγόμενο «θάλαμο 3», ο οποίος χρησιμοποιούνταν ως βάση ανεφοδιασμού, όταν άκουσαν ουρλιαχτά. Με τους φακούς ανά χείρας, οι εργάτες έτρεχαν πανικόβλητοι προς την έξοδο, είπαν οι δύτες στην «Guardian».

Όλοι, ανάμεσα στους οποίους και τρεις άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης και ο γιατρός, βγήκαν από το σπήλαιο λίγο αργότερα.

Θυμίζουμε πως τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους παγιδεύτηκαν στο σπήλαιο στις 23 Ιουνίου κι έμειναν εγκλωβισμένοι σε βάθος περίπου 4 χλμ. από την κεντρική είσοδο του σπηλαίου για περίπου δύο εβδομάδες.

Μια διεθνής ομάδας διάσωσης ξεκίνησε την Κυριακή την επιχείρηση απεγκλωβισμού, η οποία ολοκληρώθηκε την Τρίτη με επιτυχία.

Τονίζεται ότι κατά την διάρκεια της διάσωσης, ένας Ταϊλανδός δύτης έχασε την ζωή του.

Διαβάστε ακόμα:

Ταϊλάνδη: Το χρονικό της διάσωσης των 12 παιδιών από το σπήλαιο

Photo: REUTERS/SOE ZEYA TUN
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved