Σε μια λίστα με τα 25 μυστικά νησιά της Ευρώπης χωρίς πολύ κόσμο, οι Sunday Times βάζουν στην κορυφή ένα ελληνικό νησί χωρίς συνωστισμό! Η Άνδρος αφήνει πίσω της άλλα νησιά της Ευρώπης και αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό για το φετινό Καλοκαίρι!

Κροατία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Σουηδία κι άλλες ανταγωνιστικές χώρες στον τουρισμό μένουν πίσω και το διαμάντι των Κυκλάδων κλέβει όλες τις εντυπώσεις!

Η θέση της Άνδρου ως νο1 νησί χωρίς συνωστισμό έχει σπουδαία σημασία για τον ελληνικό τουρισμό.

Στο αφιέρωμά τους, οι Sunday Times αναφέρονται στην πρωτοβουλία του Andros Routes και τις περιπατητικές δυνατότητες του προορισμού, εστιάζοντας στο δίκτυο μονοπατιών που συνδέει βυζαντινά μνημεία, μουσεία, αλλά και στο ενετικό κάστρο και τις ιδιαίτερες παραλίες.

νησί χωρίς συνωστισμό

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού της Άνδρου, Νίκος Μουστάκας, σε δηλώσεις του σχετικά με τη διάκριση από τους Sunday Times, τόνισε πως ανήκει πρωτίστως στη θαυμαστή πρώτη ύλη του νησιού, που δεν είναι άλλη από την τοπική κοινωνία μας και τους ανθρώπους της με τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν, όπως το Andros Routes.

Θεωρούμε τέτοιου είδους δημοσιεύσεις ως την καλύτερη επιβράβευση του δήμου, των τοπικών φορέων, των επαγγελματιών και όλων των κατοίκων του νησιού, που αγωνίζονται καθημερινά και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και υγείας, που καθιστούν την Άνδρο έναν ποιοτικό και ασφαλή προορισμό, άξιο και κατάλληλο για παγκόσμιες διακρίσεις όπως η συγκεκριμένη

Και γιατί η Άνδρος είναι ιδανικός προορισμός;

Γιατί είναι πολύ κοντά απ’ τη Ραφήνα, έχει οργανωμένες αλλά και ήρεμες παραλίες, άλλες με βότσαλα κι άλλες με άμμο που καλύπτουν όλα τα γούστα.

νησί χωρίς συνωστισμό

Επιπλέον, έχει πολύ ωραίο φαγητό, φιλόξενο κόσμο και μια πρωτεύουσα με ξεχωριστό χαρακτήρα που είναι χτισμένη πάνω σε χερσόνησο, καταλήγει σε ένα μικρό νησάκι που πάνω του είναι κτισμένο το μεσαιωνικό κάστρο!

Διάβασε ακόμα:

Πού θα πας το Καλοκαίρι; Τα covid-free ελληνικά νησιά είναι η απάντηση που ψάχνεις!

Photo: Kevin Gonzalez/ Unsplash