Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για την απόπειρα αυτοκτονίας του 15χρονου στην Αργυρούπολη. Το bullying που δεχόταν από τους συμμαθητές στο σχολείο, το οποίο τον ώθησε να θέλει να βάλει τέλος στη ζωή του.

Η απόπειρα αυτοκτονίας του 15χρονου στην Αργυρούπολη την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω bullying μας «πάγωσε» όλους, καθώς όλοι θυμόμαστε πως στο ίδιο σχολείο φοιτούσε και ο 15χρονος που αυτοκτόνησε το Καλοκαίρι.

Ένα ακόμη θύμα bullying και οι φίλοι του ανήλικου μιλούν για αυτό και συγκλονίζουν περιγράφοντας τα όσα ζούσε καθημερινά ο 15χρονος.

«Τον κορόιδευαν το παιδί άσχημα. Το έβριζαν. Το χτυπούσαν. Πήρε μία στιγμιαία απόφαση και πιστεύουμε να μην το ξανακάνει αυτό», είπε στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού OPEN φίλος του 15χρονου, ενώ ένας άλλος αποκάλυψε πως έχει μάθει ότι τον χτυπούν και τον βρίζουν εξωσχολικά.

Ένας άλλος μαθητής, μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, ανέφερε πως το παιδί δεχόταν bullying καθημερινά ενώ αποκάλυψε πως είχαν φτιάξει και ένα ψεύτικο προφίλ του παιδιού, όπου τον κορόιδευαν πολύ άσχημα και τα σχόλια ήταν πολύ σκληρά.

Επίσης δεχόταν πολλά ρατσιστικά σχόλια για την καταγωγή του κι από ό,τι έμαθα αργότερα , οι γονείς του είδαν ότι υπήρχαν κι απειλητικά μηνύματα στο ψεύτικο προφίλ του , για τη ζωή του . Δεν τον έκανε κανείς παρέα στο σχολείο, δεν του μιλούσε κανείς ,πολλές φορές τον βλέπαμε μόνο και σιωπηλό. Αυτό το ψεύτικο προφίλ που το έφτιαξαν αυτοί που του ασκούσαν σκληρό bullying, τον οδήγησε στο να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας

Η φίλη της αδερφή του 15χρονου, μιλώντας στην εκπομπή «Μαζί σου», αποκάλυψε πως κάποιοι είχαν δημιουργήσει ένα προφίλ στο Instagram ψεύτικο με το όνομά του. Εν αγνοία του. Σε αυτό είχαν βάλει τις φωτογραφίες του, είχαν βάλει μια χώρα από την οποία μπορεί να κατάγεται το παιδί και έκαναν αναρτήσεις, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει τίποτα.

Σε μία από αυτές, οι άνθρωποι που είχαν δημιουργήσει το ψεύτικο προφίλ έγραφαν παριστάμενοι τον 15χρονο: «Εγώ και η οικογένειά μου είμαστε γύφτοι. … σε γουστάρω και σε … για ένα κουλούρι».

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο μαθητής έμαθε για τα ψεύτικα προφίλ, δεν άντεχε το bullying που δεχόταν καθημερινά και απευθύνθηκε στους καθηγητές του για βοήθεια. Κανείς, όμως, δεν του έδωσε σημασία.Τον κορόιδευαν για μήνες μέχρι που αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Με αφορμή την νέα απόπειρα αυτοκτονίας, στο OPEN μίλησε και ο πατέρας του 15χρονου Νικόλα που οδηγήθηκε στην αυτοκτονία τον περασμένο Ιούλιο.

Όταν σε μία σχολική μονάδα υπάρχει ένα τραγικό συμβάν, η σχολική αυτή μονάδα θα πρέπει να είναι σε μία λίστα υψηλού κινδύνου και να υπάρχουν όλες οι απαραίτητες δομές. Συγχωρήστε με αλλά δεν είμαι ήρεμος. Γράφω και τα χέρια μου τρέμουν. Τι άλλο πρέπει να γίνει; Κάντε τη δουλειά σας

Να σημειώσουμε ότι ο μαθητής Γυμνασίου προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του με μία ζώνη. Ο θείος του εμφανίστηκε την κατάλληλη στιγμή και ενημέρωσε την οικογένεια του παιδιού, που βρισκόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

Διαβάστε επίσης:

Η ωμότητα του σχολικού εκφοβισμού μέσα από αριθμούς

Photo: Eurokinissi