Οι “ληστές του λεκέ” είναι η νέα “τάση” στο κέντρο της Αθήνας ( ; )

LIKE US ON FACEBOOK

Οι “ληστές του λεκέ” είναι η νέα επικίνδυνη “μόδα” στο κέντρο της Αθήνας; Τι πρέπει να προσέξετε.

Οι “ληστές του λεκέ” έχουν παρατηρηθεί και καταγραφεί σε διάφορα περιστατικά στο κέντρο της Αθήνας, στο μετρό του Συντάγματος αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Σκοπός είναι να αποσπάσουν τα προσωπικά αντικείμενα από ανυποψίαστους περαστικούς… λερώνοντάς τους στη μέση του δρόμου.

Συγκεκριμένα, λειτουργούν ως εξής: Λερώνουν τα υποψήφια θύματά τους στη μέση του δρόμου, ώστε να επικρατήσει μια αναστάτωση, ένας πανικός και να ενεργοποιήσουν το σχέδιό τους.

Εκμεταλλευόμενοι την ταραχή, αφαιρούν τσάντες ή το περιεχόμενο από το μπουφάν/σακάκι που λερώνουν. Ο ένας δράστης τρέχει να “βοηθήσει” το θύμα και ένας συνεργός αρπάζει την τσάντα που συνήθως κάπου έχει αφήσει για να σκουπιστεί. Αν σας συμβεί ένα παρόμοιο περιστατικό, θα πρέπει να είστε λιγάκι καχύποπτοι, να μην αφήνετε την τσάντα από τα χέρια σας και να μην την ακουμπάτε πουθενά!

Ένα από αυτά τα θύματα ήταν και ο Γιώργος Κορρές, ιδρυτής και πρόεδρος της γνωστής εταιρείας καλλυντικών, στην οδό Φιλελλήνων. Ο ίδιος μίλησε για το περιστατικό με μια ανάρτησή του στο Facebook όπου περιγράφει με λεπτομέρεια τι ακριβώς του συνέβη.

Το περιστατικό συνέβη στις 8 το βράδυ της Πέμπτης, στην πλατεία Συντάγματος στο κέντρο της Αθήνας, όπου ο Γιώργος Κορρές περπατούσε μαζί με δύο συνεργάτες του από την Ασία. Αντιλαμβάνονται ότι κάποιοι τους λέρωσαν τα σακάκια, με γραμμές υγρού makeup και όπως ήταν επόμενο επικράτησε μια ταραχή.

Όταν, λοιπόν, προσπαθούσαν να καθαρίσουν τα σακάκια τους με υγρά μαντηλάκια που αγόρασαν από το περίπτερο, ο Γιώργος Κορρές βλέπει δύο νεαρούς να μιλούν στον έναν από τους δύο συνεργάτες του και έναν τρίτο να αρπάζει τη τσάντα του που μόλις είχε ακουμπήσει κάτω το ένα θύμα για να σκουπιστεί.

«Σε τρία δευτερόλεπτα έχουν εξαφανιστεί όλοι και είναι πλέον φανερό το τι και γιατί», γράφει ο κ. Κορρές προσθέτοντας πως «κοιταζόμαστε σαν ηλίθιοι, απολύτως παραδομένοι στην αφέλειά μας και στην αδυναμία μας να καταλάβουμε ότι υπήρξαμε «στόχοι» για τουλάχιστον πέντε λεπτά».

Ο Γιώργος Κορρές καταλήγει στην ανάρτησή του:

Εύκολο να μιλήσεις για τα χάλια της Ελλάδας, για το πώς έχει γίνει η κοινωνία μας και όλα αυτά. Δεν βοηθάει να πάμε εκεί. Πιο πολύ νιώθω κάτι σαν υποχρέωση να γίνει γνωστό, σαν μέτρο προφύλαξης

«ληστές του λεκέ»

Photo: unsplash/Aris Sfakianakis
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved