Αποτροπιασμό και καταδίκη από όλους προκάλεσε η επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη χθες Σάββατο, κατά την εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Οι πρώτες δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη για την επίθεση που δέχτηκε.

Οι πρώτες δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη για την επίθεση ήρθαν τα ξημερώματα της Κυριακής αφού διακομίστηκε και στο νοσοκομείο για να επιβεβαιωθεί ότι όλα είναι καλά.

«Ήταν μια άθλια επίθεση, όμως είμαι καλά», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα ξημερώματα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Όπως δήλωσε και στο Thestival, οι εξετάσεις βγήκαν καλές και τον κράτησαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο. «Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα», περίεγραψε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ερωτηθείς για το αν γνωρίζει ποιοι ήταν οι άνθρωποι που τον χτύπησαν, ο δήμαρχος  πως ήταν “κάμποσοι” αλλά δεν θέλει να δηλώσει περισσότερα.

Δεν πρόσεξα ποιοι ήταν. Έχω ορισμένες καθαρές καταστάσεις στο μυαλό μου για το πώς ξεκίνησε η ιστορία, αλλά δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Παντού με χτύπησαν. Ήταν κάμποσοι. Με χτυπούσαν παντού. Κλωτσιές μπουνιές, τα πάντα. Αυτοί δε νομίζω ότι ήταν Πόντιοι. Με τους Πόντιους έχω καλή σχέση

«Τα υπόλοιπα θα τα πούμε τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης.

 Λίγο πριν τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Μπουτάρης έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας για το περιστατικό. 

Ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης μετά την επίθεση που δέχτηκε, διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου και νοσηλεύτηκε. Αφού υποβλήθηκε στις ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι όλα είναι καλά, είναι πολύ πιθανό να πάρει εξιτήριο εντός της ημέρας.

Να σημειωθεί πως ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος εξέφρασε την καταδίκη του στην επίθεση του κ. Μπουτάρη από ομάδα ανθρώπων, ενώ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του και την απερίφραστη καταδίκη του για την φασιστική – κατά την επιεικέστερη έκφραση – επίθεση εναντίον του Δημάρχου της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης:

Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος την επίθεση στον Μπουτάρη | Έρευνα για τους δράστες (Videos)

Photo:EUROKINISSI