359 οι νεκροί στη Σρι Λάνκα | Το ΙΚ έδωσε τις φωτογραφίες των εκτελεστών

LIKE US ON FACEBOOK

Οι νεκροί στη Σρι Λάνκα απ’ τις βομβιστικές επιθέσεις ολοένα και αυξάνονται. Ο τραγικός απολογισμός δυστυχώς, ανέβηκε στους 359, ενώ την ευθύνη έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

359 οι νεκροί στη Σρι Λάνκα, όπως ανακοίνωσε επίσημα και η αστυνομία από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών. Παράλληλα, τουλάχιστον 500 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί με ορισμένους να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και να δίνουν μάχη για τη ζωή τους. Την ίδια στιγμή, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της UNICEF, τουλάχιστον 45 παιδιά έχασαν τη ζωή τους και άλλα έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Οι επιθέσεις στη Σρι Λάνκα συγκαταλέγονται στις πιο πολύνεκρες τρομοκρατικές ενέργειες έπειτα από εκείνες της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Να θυμίσουμε πως την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος με ανακοίνωσή του στο Amaq ενώ οι αρχές αναφέρουν πως πίσω από αυτές βρίσκονται δύο ντόπιες ισλαμιστικές οργανώσεις, η Εθνική Ταουχίντ Ταμα’ούτ και η JMI, δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας.

Σε άλλη ανακοίνωση στο Amaq, ο ISIS δίνει μια φωτογραφία αλλά και τα ονόματα των εκτελεστών. Όπως αναφέρει διέπραξαν «ευλογημένη επίθεση εναντίον των χριστιανών κατά τη διάρκεια της «γιορτής των αποστατών».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση τρία μέλη του, με τα ψευδώνυμα Άμπου Ουμπέιντα, Άμπου Μπαράα και Άμπου Μουχτάρ, διέπραξαν τις επιθέσεις στα ξενοδοχεία Cinnamon Grand, Shangri-La και Kingsbury. Άλλοι τρεις, οι Άμπου Χάμζα, Άμπου Χαλίλ και Άμπου Μοχάμεντ, ευθύνονται για τις επιθέσεις στις εκκλησίες του Κολόμπο, του Νεγκόμπο και του Μπατικαλόα. Ο έβδομος, με το ψευδώνυμο Άμπου Αμπντάλα, σκότωσε τρεις αστυνομικούς σε προάστιο του Κολόμπο.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να επαληθεύσει μέχρι στιγμής κατά πόσο αυτή η φωτογραφία είναι αυθεντική, καθώς η οργάνωση δεν έδωσε στοιχεία που να τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό της.

Στη φωτογραφία απεικονίζονται οκτώ άνδρες με τη μαύρη σημαία του ISIS. Οι 7 φορούν μάσκες και από  αυτούς οι τρεις κρατάνε μαχαίρι. Ο εκτελεστής που έχει ακάλυπτο το πρόσωπό του, κρατάει ένα όπλο.

Διαβάστε επίσης:

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα

Photo: AP/PA
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved