Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις για την πυρκαγιά στο Μάτι τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά και μπορεί ορισμένοι μάρτυρες να γίνουν ύποπτοι.

Ολοκληρώθηκαν σήμερα Παρασκευή οι καταθέσεις για την πυρκαγιά στο Μάτι που κόστισε τη ζωή σε 96 ανθρώπους. Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει 40 άτομα, από την Πυροσβεστική, την αστυνομία, το Λιμενικό, τους Δήμους, τη ΓΓ. Πολιτικής Προστασίας και την Περιφέρεια Αττικής.

Την ίδια στιγμή και ενώ όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και τίποτα δεν απορρίπτεται, η εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη με τον εισαγγελέα να αναμένει την αυτοψία της Πυροσβεστικής, καθώς και του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που έχει ορίσει για την υπόθεση, και από το Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι θα αρχίσουν να καλούνται οι ύποπτοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τότε θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για να κληθούν οι ύποπτοι. Πηγές επισημαίνουν ότι η αυτή η έρευνα θα τελειώσει με την άσκηση διώξεων σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων, οι εγκληματικές παραλείψεις και τα λάθη των οποίων οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα.

Tα εκκρεμή ερωτήματα σε σχέση με το Μάτι απ’ τη ΝΔ

Σε ορισμένα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα κάνει λόγω η Νέα Δημοκρατία. Τα ερωτήματα αυτά είναι τρία.

«Έναν μήνα μετά την τεράστια καταστροφή στο Μάτι, η Κυβέρνηση επιχείρησε να μιλήσει περισσότερο για όσα “θα” κάνει για την ανακούφιση όσων επλήγησαν από την εθνική τραγωδία της 23ης Ιουλίου 2018. Δυστυχώς, η ανακοίνωση της είναι τουλάχιστον ελλιπής αφού δεν δίνει απαντήσεις στα πλέον καίρια ερωτήματα τα οποία απασχολούν τους κατοίκους που προσπαθούν να ξαναστήσουν τη ζωή τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Η Νέα Δημοκρατία τα θέτει εκ νέου τρία ερωτήματα:

  1. Πόσοι δικαιούχοι έλαβαν, μέχρι χθες, ένα μήνα μετά την εθνική τραγωδία, τα επιδόματα άμεσων βιοτικών αναγκών και αντικατάστασης οικοσκευής;
  2. Είναι ασφαλές το περιβάλλον ώστε να διαμένουν στην περιοχή οι κάτοικοι ή υπάρχει πρόβλημα με τους ατμοσφαιρικούς ρύπους και την ποιότητα του εδάφους;
  3. Υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο για την αφαίρεση του αμιάντου που έχει χρησιμοποιηθεί εκτεταμένα ως οικοδομικό υλικό στην περιοχή; Έχουν ενημερωθεί αρμοδίως οι κάτοικοι για τον τρόπο διαχείρισης του στις ιδιοκτησίες τους;

«Αντί να αλληλοσυγχαίρονται στα αποκαΐδια οι συναρμόδιοι Υπουργοί της Κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, ας δώσουν, σήμερα έστω, ξεκάθαρες απαντήσεις. Άλλωστε οι ευθύνες τους για την εθνική τραγωδία της 23ης Ιουλίου δεν παραγράφονται και δεν λησμονούνται» καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση στην ανακοίνωσή της.

Διαβάστε επίσης:

Όσα αναφέρει η Κυβέρνηση έναν μήνα μετά τις φονικές πυρκαγιές