Για τις ημερομηνίες πληρωμής του επιδόματος των 800 ευρώ μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος τόνισε πως για να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας απαγορεύονται απ’ τις 20 Μαρτίου και μετά οι απολύσεις για όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί και για όσες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με διοικητική εντολή.

Ο Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN για την πανδημία του κορονοϊού και τα μέτρα στήριξης, σημείωσε ότι τα 800 ευρώ θα τα λάβουν 1.700.000 εργαζόμενοι-μισθωτοί.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού αφορά τους εργαζομένους των επιχειρήσεων που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με διοικητική εντολή και τους εργαζομένους των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, βάσει των Κωδικών Αριθμών Δραστηριοτήτων (ΚΑΔ), που έχουν προσδιοριστεί

Οι ημερομηνίες πληρωμής του επιδόματος των 800 ευρώ

Τα χρήματα θα χορηγηθούν σε δύο διαφορετικές ταχύτητες. Αρχικά, θα τα λάβουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι ανήκουν στις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με διοικητική εντολή, μόλις ολοκληρώσουν την υποβολή του ηλεκτρονικού εντύπου με βάση το ΑΦΜ.

Σε λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, θα αρχίσουν να καταβάλλονται τα 800 ευρώ.

Στη συνέχεια, θα ικανοποιηθούν τμηματικά και σταδιακά όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν υποβάλει αίτηση και οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται.

Θυμίζουμε ότι έως τις 20 Απριλίου είναι το χρονικό περιθώριο υποβολής αιτήσεων για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί βάσει του τζίρου τους και έως τις 10 Απριλίου είναι η προθεσμία για τις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με διοικητική εντολή.

Τι θα γίνει με τους μακροχρόνια ανέργους;

Ερωτηθείς για τους μακροχρόνια ανέργους, ο κ. Βρούτσης απάντησε ότι, στην περίπτωση που επεκταθεί ο χρόνος της κρίσης, η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καλύψει ευρύτερα τις κατηγορίες αυτές.

Έτσι, τόνισε ότι έχει ήδη αποφασιστεί η δίμηνη παράταση καταβολής της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, σε όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε ή θα λήξει η επιδότηση εντός του πρώτου τριμήνου του 2020.

Διαβάστε ακόμα:

Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα των 800 ευρώ | Τι πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι;

Photo: Pixabay