Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα έπρεπε να έχουν επιστρέψει σπίτι τους εδώ και καιρό

LIKE US ON FACEBOOK

Ως παράνομη χαρακτήρισε τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα ενώ ο ίδιος τόνισε πως στο πνεύμα της συμμαχικής σχέσης, θα έπρεπε να έχουν επιστρέψει σπίτι τους εδώ και καιρό.

«Η Ελλάδα έρχεται κάθε ημέρα αντιμέτωπη με απρόβλεπτες συμπεριφορές», σημείωσε αναφερόμενος στην Τουρκία ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα έπρεπε να έχουν επιστρέψει σπίτι τους εδώ και καιρό χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτη τη συνεχιζόμενη κράτησή τους στην Αδριανούπολη.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πειραιά την Τετάρτη, ο κ. Πάιατ σχολίασε πως «εσείς έχετε αλληλεπίδραση με την Τουρκία και κάθε ημέρα έρχεστε αντιμέτωποι με απρόβλεπτες συμπεριφορές, είτε πρόκειται για συγκρούσεις σκαφών στο ανατολικό Αιγαίο, είτε για την απαράδεκτη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών».

Πιστεύω ότι για τις ΗΠΑ, αναλογιζόμενος τις προκλήσεις της στρατηγικής κατεύθυνσης της Τουρκίας, δεν έχουμε σημαντικότερο σύμμαχο από την Ελλάδα

Για τον τομέα της ενέργειας, ο Αμερικανός Πρέσβης επισήμανε ότι στο παρελθόν τα ενεργειακά ζητήματα δεν δέσποζαν τόσο πολύ στις διμερείς σχέσεις όσο σήμερα για να συμπληρώσει ότι είναι ένας τομέας που επιτρέπει στις ελληνικές επιχειρήσεις να επεκταθούν σε όλο τον κόσμο.

Για παράδειγμα, όπως σημείωσε, η Ελλάδα είναι ηγέτης στην οικοδόμηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δημιουργώντας εμπειρία που έχει επιτρέψει στις ελληνικές επιχειρήσεις να πετύχουν σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα, αναφέρει πως ο κ. Πάιατ εξέφρασε την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όλους τους Ευρωπαίους συμμάχους και εταίρους τους για να προωθήσουν την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια.

Τόνισε πως Αμερικανοί επενδυτές εξετάζουν επίσης ευκαιρίες από ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της ενέργειας, μεταξύ αυτών και των Ελληνικών Πετρελαίων.

Διαβάστε ακόμα:

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είπαν στον Βούτση πως έχουν ακμαίο ηθικό

Photo: Eurokinissi
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved