Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είπαν στον Βούτση πως έχουν ακμαίο ηθικό

LIKE US ON FACEBOOK

Ότι έχουν ακμαίο ηθικό διαβεβαίωσαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί τον Νίκο Βούτση, ο οποίος τους επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη, στις φυλακές στην Αδριανούπολη.

«Το αίτημα για την άμεση αποφυλάκισή τους είναι πλέον πιο ζωντανό, επιτακτικό και ρεαλιστικό παρά ποτέ», ήταν το μήνυμα του Προέδρου της Βουλής μετά τη συνάντησή του με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Ο Νίκος Βούτσης στους Έλληνες στρατιωτικούς τόνισε τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού.

Η συνάντηση του Ν. Βούτση με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται από την 1η Μαρτίου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 17:00 και διήρκεσε περισσότερο από μια ώρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Νίκος Βούτσης σημείωσε την πάνδημη συμπαράσταση του ελληνικού λαού και της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας για την αναίτια κράτησή τους. Οι δύο στρατιωτικοί διαβεβαίωσαν τον Πρόεδρο της Βουλής ότι έχουν ακμαίο ηθικό και αντιλαμβάνονται την εμβληματική πλέον διάσταση που παίρνει για τον ελληνικό λαό η άδικη κράτησή τους.

Ο Ν. Βούτσης συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής κ. Κώστα Αθανασίου και τον Διπλωματικό Σύμβουλο της Βουλής Πρέσβη κ. Σπύρο Θεοχαρόπουλο.

Η δήλωση του Νίκου Βούτση μετά τη συνάντησή του με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς:

«Είδαμε δύο νέους ανθρώπους, τον ανθυπολοχαγό  Άγγελο Μητρετώδη και τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, μιλήσαμε με άνεση μαζί τους, είναι σε ένα χώρο που δεν θα έπρεπε να είναι ίσως ούτε μια μέρα κι αυτό είναι γνωστό. Τους μεταφέραμε τα λόγια που λέμε όλοι οι Έλληνες, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, μέχρι και τον απλό πολίτη, ότι αντιλαμβανόμαστε το κουράγιο και την ευθύνη που επιδεικνύουν.

Ότι δίνουν ένα μήνυμα με τη στάση και το ήθος τους, πολύ σημαντικό προς την Ελλάδα, τη στιγμή που αναίτια κρατούνται. Προφανώς το αίτημα για την άμεση αποφυλάκισή τους είναι πλέον πιο ζωντανό, επιτακτικό και ρεαλιστικό παρά ποτέ. Εκτίθενται, κάθε μέρα που περνάει, στη διεθνή κοινή γνώμη και στον ελληνικό λαό όσοι δημιούργησαν και παρατείνουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση σε βάρος δύο νέων ανθρώπων».

Διαβάστε ακόμα:

Μια μαντινάδα αφιέρωσε ο Κεφαλογιάννης στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved