Τι αποκαλύπτουν οι διάλογοι του 25χρονου με τους ληστές εκείνο το μοιραίο βράδυ στου Φιλοπάππου; Η χαμένη αλυσίδα μαρτυρά την εγκληματική πράξη (;).

Οι διάλογοι του 25χρονου με τους ληστές στου Φιλοπάππου αποκαλύπτουν πως υπήρξε μια συμπλοκή η οποία τελικά αποδείχτηκε μοιραία. Δύο φορές του είχαν απευθύνει τον λόγο και τις δύο φορές ο Νίκος Μουστάκας τους είχε απαντήσει.

Συγκεκριμένα, την πρώτη φορά είχαν εμφανιστεί οι δύο άνδρες Πακιστανικής καταγωγής και είχαν ρωτήσει τον άτυχο φοιτητή αν έχει τσιγάρο. «Δεν καπνίζω», ήταν η απάντηση του Νίκου Μουστάκα. Οι δύο δράστες έφυγαν για να επιστρέψουν λίγο μετά μαζί με τον Ιρακινό. Είχαν χωριστεί. Ο 17χρονος είχε αναλάβει την 23χρονη φίλη του άτυχου Νίκου, ενώ οι δύο άλλοι άνδρες, ο 28χρονος Πανκιστανός και ο 25χρονος Ιρακινός ζητούσαν χρήματα από τον Νίκο, με έντονο τρόπο.

«Δεν έχω χρήματα μαζί μου», ήταν η απάντηση του φοιτητή, με τους δράστες να τον απειλούν με σπασμένο μπουκάλι στο λαιμό, για να πάρουν το κινητό του τηλέφωνο και τις καδένες που φορούσε στον λαιμό του.

Και τότε ξεκίνησε η μοιραία συμπλοκή που κατέληξε στον θάνατο του 25χρονου Νίκου. Μάλιστα, οι ληστές τράβηξαν τις αλυσίδες που φορούσε το παιδί στο λαιμό του, και είτε αυτό προκάλεσε την απώλεια ισορροπίας και έπεσε είτε τον έσπρωξαν οι ίδιοι στο κενό. Ορισμένα από τα κοσμήματα βρέθηκαν πεσμένα στο έδαφος και άλλα δεν έχουν βρεθεί ακόμη.

Τη Δευτέρα θα απολογηθούν οι 3 συλληφθέντες

Τη Δευτέρα το πρωί θα οδηγηθούν στον ανακριτή οι τρεις συλληφθέντες (δύο Πακιστανοί και ένας Ιρακινός) για την απολογία τους για τη δολοφονία του 25χρονου στο λόφο του Φιλοπάππου.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών έχει ασκήσει σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και σύσταση συμμορίας.

Διαβάστε επίσης:

ΕΛΑΣ για το έγκλημα στου Φιλοπάππου: Τα στοιχεία που οδήγησαν στις συλλήψεις

Φωτογραφία Αρχείου