Αυτές είναι οι χρεώσεις στα ΑΤΜ που θα ισχύουν απ’ τα τέλη Οκτωβρίου, εάν δεν αλλάξει κάτι. Αυξάνονται οι συναλλαγές στις οποίες οι τράπεζες χρεώνουν προμήθειες, μεταξύ των οποίων είναι και η ερώτηση υπολοίπου αλλά και η αλλαγή του PIN. 

Πιο συγκεκριμένα, οι τράπεζες θα εισπράττουν πλέον προμήθειες όχι μόνο για τις συνηθισμένες τραπεζικές συναλλαγές, όπως τα εμβάσματα, αλλά και για ορισμένες υπηρεσίες που μέχρι και σήμερα ήταν δωρεάν.

Ανάμεσα σε αυτές τις υπηρεσίες που απ’ τις 31/10 οι τράπεζες θα μας χρεώνουν είναι η επανέκδοση ή η ανανέωση χρεωστικής κάρτας, η έκδοση PIN στο ενδεχόμενο που ο κάτοχος της κάρτας ξέχασε το αρχικό, αλλά μέχρι και η ενημέρωση για την κίνηση του λογαριασμού όταν ο πελάτης ζητάει εκτύπωση μέσω του ATM.

Αναλυτικά οι νέες χρεώσεις στα ΑΤΜ:

  • Εφάπαξ συνδρομή επανέκδοσης κατόπιν δήλωσης απώλειας/κλοπής/φθοράς/μη αυτοματοποιημένης ανανέωσης: 6 ευρώ με ισχύ από 31/10
  • Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εντός ευρωζώνης: 0,20 ευρώ με ισχύ από 31/10
  • Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εκτός ευρωζώνης: 0,30 ευρώ με ισχύ από 31/10
  • Αντίγραφο 7 τελευταίων κινήσεων σε ΑΤΜ ΕΤΕ (mini statement): 0,15 ευρώ με ισχύ από 31/10
  • Επανέκδοση PIN ανεξαρτήτως τρόπου παραλαβής του: 3 ευρώ με ισχύ από 30/10
  • Εφάπαξ συνδρομή ανανέωσης: 6 ευρώ με ισχύ από 31/12

Σημειώνεται ακόμη ότι απ’ τον Ιούλιο, ισχύουν νέες χρεώσεις με επιβολή προμήθειας 2 έως 3 ευρώ στους κατόχους χρεωστικών καρτών όταν κάνουν ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας (μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ).

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, μερικές απ’ τις νέες χρεώσεις που εξετάζουν οι τράπεζες είναι και η ετήσια χρέωση για χρήση web banking, η χρέωση για εφαρμογές «έξυπνων» τηλεφώνων και η προμήθεια για συναλλαγές μέσω διαδικτύου (μεταφορές ποσών, πληρωμές).

Αυτές οι χρεώσεις θα αρχίσουν να εφαρμόζονται απ’ το τέλος Οκτωβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν σταδιακά έως και το τέλος του χρόνου.

Διαβάστε επίσης:

Επί πληρωμή η αλλαγή PIN και η επανέκδοση κάρτας απ’ τις τράπεζες