Οι αλλαγές στο πορτοφόλι των περισσότερων νοικοκυριών

LIKE US ON FACEBOOK

Το εισόδημα των νοικοκυριών αυξάνεται ελαφρώς μετά τη 13η σύνταξη και τη μείωση του ΦΠΑ, αλλά και τα μέτρα που έρχονται για το 2020. Ποιοι είναι οι περισσότερο ευνοημένοι, ποιοι θα δουν λίγα χρήματα παραπάνω;

Το εισόδημα των νοικοκυριών μπορεί να μην αυξάνεται σημαντικά, καθώς μένουν ακόμη πολλά να γίνουν στο κομμάτι της εργασίας, ωστόσο αναφορικά και με τους συνταξιούχους τουλάχιστον 2,5 εκ. έλαβαν την 13η σύνταξη. Την ίδια στιγμή αν πας για ψώνια στο supermarket σήμερα, οι τιμές θα είναι μειωμένες λόγω του νέου ΦΠΑ.

Τα θετικά μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός για το 2020, αφού πάρουν και την έγκριση των θεσμών, θα φανούν στην τσέπη των πολιτών μετά την 1/1/2020.

Κατά μέσο όρο, οι συνταξιούχοι εισέπραξαν 300 έως και 350 ευρώ ή διαφορετικά λιγότερο από 30 ευρών τον μήνα. Απ’ τη μείωση του ΦΠΑ στο ρεύμα, γλιτώνουμε περίπου 3-5 ευρώ μηνιαίως και με τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα από το 24% στο 13%, το όφελος κυμαίνεται από τα 9 έως και τα 100 ευρώ κατανάλωσης των συγκεκριμένων προϊόντων που μετατέθηκαν.

Επομένως για φέτος:

  • Περίπου 30 ευρώ τον μήνα κέρδος για κάθε νοικοκυριό που έχει τουλάχιστον έναν συνταξιούχο και
  • Περίπου 10-15 ευρώ κέρδος για κάθε νοικοκυριό λόγω της μείωσης του ΦΠΑ. Έτσι, οι συνταξιούχοι μπορούν να έχουν συνολικό όφελος έως και 45-50 ευρώ ενώ τα υπόλοιπα νοικοκυριά μόλις 10-15 ευρώ.

Η διαφορά είναι μικρή, ωστόσο στην καθημερινότητα ίσως γίνει με έναν τρόπο λίγο πιο ορατή. Απ’ την άλλη, τα νομοσχέδια που ψηφίζονται για την τους καλοπληρωτές, η ρύθμιση των 120 δόσεων, η αύξηση του κατώτατου μισθού,  όλα αυτά -όπως λέει ο Αλέξης Τσίπρας- γίνονται επειδή η οικονομία έχει ανοδική πορεία κι επειδή πρέπει ο ελληνικός λαός να καταλάβει την έξοδο από την κρίση στην καθημερινή του ζωή.

Κρατάμε φυσικά μικρό καλάθι …

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: «Δε θα τους παίρνει ο ύπνος το βράδυ της Κυριακής» | Μητσοτάκης: «Η οικονομία να ξαναγυρίσει στην ανάπτυξη»
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved