Τρεις επιλογές δίνει ο Πάνος Καμμένος στον Τσίπρα για τη συμφωνία των Πρεσπών, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής των ΑΝΕΛ έχει εκφράσει πολλές φορές τη διαφωνία του για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ. Κατά τη συνέντευξη Τύπου, τρεις επιλογές έδωσε ο Πάνος Καμμένος στον Τσίπρα για τη συμφωνία των Πρεσπών, αν αυτή έρθει στην ελληνική Βουλή.

«Αν η συμφωνία (των Πρεσπών) έρθει στη Βουλή, δεν έχουμε τη λαϊκή εντολή να συνεχίσουμε την παραμονή μας στην κυβέρνηση», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, τόνισε πως θα κάνει τα πάντα για να μην οδηγηθούν σε σύγκρουση αλλά να ολοκληρώσουν κανονικά τη θητεία.

Θα κάνουμε τα πάντα για να μην οδηγηθούμε σε σύγκρουση και να φτάσουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας, αλλά αν ο κόμπος φτάσει στο χτένι και έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν έχουμε τη λαϊκή εντολή ούτε το δικαίωμα να παραχωρήσουμε το όνομα της Μακεδονίας

Αν μετά κι απ’ το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, η συμφωνία περάσει στην ελληνική Βουλή τότε ο κ. Καμμένος θα καταθέσει τρεις προτάσεις στον κ. Τσίπρα.

Οι 3 επιλογές που δίνει ο Καμμένος στον Τσίπρα για τη συμφωνία των Πρεσπών

Η πρώτη επιλογή είναι να γίνει δημοψήφισμα -κάτι που ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως δεν χρειάζεται-, η δεύτερη επιλογή είναι η αναβολή και να συζητηθεί η απόφαση μετά το τέλος της τετραετίας και η τρίτη είναι οι εκλογές.

Η πρώτη μου πρόταση προς τον πρωθυπουργό θα είναι να απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό, δηλαδή να ζητήσουμε να πάρει θέση με δημοψήφισμα. Η δεύτερη επιλογή είναι οποιαδήποτε απόφαση και συζήτηση στη Βουλή να μετατεθεί μετά το τέλος της τετραετίας και η τρίτη θα είναι η προσφυγή στις κάλπες

Πάντως, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επιμένει στη θέση ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν θα έρθει στην ελληνική Βουλή, πριν από το Καλοκαίρι του 2019, ενώ κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το ΠΑΣΟΚ να δηλώσουν τι στάση θα κρατήσουν.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Μείωση ΕΝΦΙΑ, αύξηση κατώτατου μισθού, μείωση ΦΠΑ