Οδυνηρή ήττα υπέστη η Theresa May στην ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή των Κοινοτήτων για το Brexit καθώς υπερψηφίστηκε τροπολογία που περιορίζει τις εξουσίες της κυβέρνησης στη διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. και δίνει τον τελευταίο λόγο για το Brexit στη Βουλή.

«Αντάρτες» βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος συνασπιζόμενοι με βουλευτές της αντιπολίτευσης κατάφεραν να υπερψηφιστεί τροπολογία που περιορίζει τις εξουσίες της κυβέρνησης στη διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Παρά τις προσπάθειες του αρμοδίου για το Brexit υπουργού, David Davis, περίπου 12 βουλευτές των Τόρις στήριξαν την τροπολογία, η οποία υπερψηφίστηκε με 309 ψήφους υπέρ έναντι 305 κατά.

 

Η εν λόγω τροπολογία που υπερψηφίστηκε οριακά ορίζει ότι η Βουλή θα έχει την τελική ψήφο για το Brexit πριν από το διαζύγιο με την ΕΕ.

Οι «αντάρτες» τόνισαν ότι αυτό που επιχειρεί η κυβέρνηση είναι «συνταγματικό χάος» και ότι παραβιάζεται το κράτος δικαίου στη Βρετανία.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Theresa May θα δυσκολευτεί πολύ στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, καθώς στις αποσκευές της θα έχει ακόμα μία άσχημη για εκείνη απόφαση.