Αναλυτικέ οδηγίες προς τα σχολεία για τη γρίπη, έδωσε το υπουργείο Παιδείας, καθώς τα κρούσματα ολοένα και αυξάνονται και προκαλούν ανησυχία.

Τι πρέπει να προσέχουν γονείς, παιδιά και καθηγητές; Αναλυτικές οδηγίες προς τα σχολεία για τη γρίπη εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσής της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.

Αναλυτικά οι οδηγίες προς τα σχολεία για τη γρίπη:

Παράλληλα, συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:

• Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

• Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.

• Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.

• Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.

• Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη. Οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται και από το προσωπικό των κυλικείων.

Τέλος, το υπουργείο Παιδείας καλεί τους Διευθυντές σχολικών μονάδων να ενημερώσουν την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων).

Να σημειώσουμε πως τα κρούσματα διαρκώς αυξάνονται, ενώ τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους απ’ την εποχική γρίπη, γι’ αυτό και απαιτείται μεγάλη προσοχή από όλους, όπως και να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπή με τον θάνατο της 5χρονης στην Κρήτη: Τι έδειξαν οι εξετάσεις

Photo: Pixabay