«Όχι» των δικαστών από το 2016 για τις αποφυλακίσεις μέσω αναπηρίας, όπως αποκαλύπτει το dikastiko.gr. Μιλούν για αντισυνταγματικότητα και για τις τροποποιήσεις που έφερε ο περίφημος νόμος Παρασκευόπουλου.

Συγκεκριμένα, δικαστικές βολές αντισυνταγματικότητας και μάλιστα από το 2016 δέχονται οι τροποποιήσεις που έφερε ο περίφημος νόμος Παρασκευόπουλου στις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για αποφυλακίσεις μέσω αναπηρίας.

Πρόκειται ουσιαστικά για το άρθρο 110 Α του ΠΚ , το οποίο τροποποιήθηκε το 2015 επί Νίκου Παρασκευόπουλου και αποτέλεσε τη βάση για να αποφυλακιστεί – για λίγες μέρες- και ο Άρης Φλώρος, κεντρικός κατηγορούμενος στην υπόθεση ENERGA- HELLAS POEWR.

Όπως αποκαλύπτει το dikastiko.gr το συγκεκριμένο άρθρο αρνούνται ήδη να εφαρμόσουν οι δικαστές με χαρακτηριστική την περίπτωση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας , το οποίο με το υπ΄αριθμόν 373 /2016 βούλευμά του δεν προχώρησε στην εφαρμογή του για κρατούμενο ο οποίος ζητούσε αποφυλάκιση λόγω αναπηρίας 67% «επειδή  συγκρούεται με την συνταγματική αρχή και παρεμβαίνει στη δικαιοδοτική κρίση του δικαστή μεταβάλλοντας την ποινή που έχει επιβληθεί».

Διαβάστε περισσότερα στο dikastiko.gr….

Διαβάστε επίσης:

Κατασχέθηκε ο ιατρικός φάκελος του Αρ. Φλώρου – «Δεν δωροδοκήθηκα», λέει ο γιατρός