«Όχι» από τις ΗΠΑ στα ανταλλάγματα που ζητάει η Τουρκία για τον Αμερικανό πάστορα

LIKE US ON FACEBOOK

«Όχι» από τις ΗΠΑ στα ανταλλάγματα που ζητάει η Τουρκία για τον Αμερικανό πάστορα, Άντριου Μπράνσον, σύμφωνα με δημοσίευμα από τη Wall Street Journal, που επικαλείται δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου του Λευκού Οίκου.

«Όχι» από την Ουάσιγκτον στα ανταλλάγματα που ζητάει η Τουρκία, προσπαθώντας να συνδέσει την απελεύθερωση του Αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον με «επιείκεια» σε τουρκική τράπεζα, που είναι αντιμέτωπη με αμερικανικά πρόστιμα πολλών δισεκατομμυρίων.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Τουρκία επιθυμεί κάποιο αντάλλαγμα από την πλευρά των ΗΠΑ, με σκοπό να εγκρίνει την απελεύθερωση του πάστορα, που ζητάνε επιτακτικά οι Αμερικάνοι.

Το αντάλλαγμα που ζητάει η Τουρκία αφορά την αμερικανική έρευνα για την Halkbank, η οποία κατηγορείται για παράβαση των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν και στην οποία θα μπορούσαν να επιβληθούν υψηλά πρόστιμα.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο αξιωματούχος ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν πρόκειται να συζητήσει κανένα από τα θέματα αντιπαράθεσης, και σίγουρα όχι για τη Halkbank, πριν αφεθεί ελεύθερος ο Αμερικανός πάστορας, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για κατασκοπεία και συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

«Ένας πραγματικός σύμμαχος δεν θα είχε συλλάβει τον Μπράνσον» ανέφερε ο αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι η αμερικανική πλευρά δεν θα υποχωρήσει εύκολα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας σημειώθηκαν πυροβολισμοί κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ, όπως μετέδωσαν το CNN Turk και το Haberturk.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις εναντίον των ΗΠΑ

Photo: Demiroren News Agency/Reuters
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved