Ο Τσίπρας στον Παυλόπουλο: Ζήτησε διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών

LIKE US ON FACEBOOK

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις 6:30 το απόγευμα της Δευτέρας, για να ζητήσει απ’ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών.

«Όπως είναι γνωστό προτίθεμαι να ζητήσω την προκήρυξη πρόωρων εκλογών», είπε ο Τσίπρας στον Παυλόπουλο και συνέχισε λέγοντας:

Έχοντας πλήρη αίσθηση ευθύνης σας ζητώ όπως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν εκλογές για ανανέωση της λαϊκής εντολής. Έχει δημιουργηθεί συνθήκη προεκλογικής περιόδου τεσσάρων μηνών που εγκυμονεί κινδύνους για τις θυσίες του ελληνικού λαού

Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε πως, όπως είναι γνωστό, από το βράδυ των Ευρωεκλογών είχε πει ότι θα ζητήσει εκλογές για να μην διακινδυνεύσουν οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού. «Υπό το βάρος αυτής της ευθύνης σας ζητώ τη διάλυση της βουλής και την ανανέωση της λαϊκής εντολής».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος αποδέχθηκε το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για πρόωρες εκλογές.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε: «Αποδέχομαι την πρόταση της κυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 41 του Συντάγματος εφόσον έχει παγίως ερμηνευθεί και προσαρμοστεί σύμφωνα με την κοινοβουλευτική μας παράδοση».

Επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, για την προκήρυξη εθνικών εκλογών.

Gepostet von Alexis Tsipras am Montag, 10. Juni 2019

Το επόμενο βήμα είναι η έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής, το οποίο και θα θυροκολληθεί στη Βουλή (μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης). Αυτό θα σημάνει την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Η διεξαγωγή των Εθνικών Εκλογών θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Θυμίζουμε ότι στις 8 μ.μ, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Μέγαρο Μουσικής όπου θα παρουσιάσει τους «βασικούς πυλώνες» του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εθνικών εκλογών.

Διαβάστε ακόμα:

Τα πεπραγμένα, τα «θα» και τα «ποτέ» της Κυβέρνησης Τσίπρα | Νέο πρόγραμμα στο Μέγαρο Μουσικής

Photo: Γ.Τ. Πρωθυπουργού/Andrea Bonetti

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved