Ο Τσακαλώτος δίνει διευκρινίσεις μετά την αγωνία για τους πλειστηριασμούς

LIKE US ON FACEBOOK

Μετά την αγωνία χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έδωσε διευκρινίσεις απ’ το βήμα της Βουλής, τονίζοντας πως δεν θ’ αλλάξουν οι όροι των πλειστηριασμών με την ηλεκτρονική διεξαγωγή τους.

Αφού εισήχθη στη Βουλή η σχετική τροπολογία με βάση την οποία θα διενεργούνται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο από την 1η Μαΐου οι πλειστηριασμοί κινητών και ακινήτων όταν επισπεύδων του πλειστηριασμού είναι το Δημόσιο, ο κ. Τσακαλώτος έκανε την εξής διευκρίνιση:

Ό,τι κάνει η Αρχή Δημοσίων Εσόδων τώρα, με τους ίδιους κανόνες, τις ίδιες προτεραιότητες, με τα ίδια φίλτρα τώρα θα το κάνει ηλεκτρονικά. Τίποτα δεν αλλάζει

Παράλληλα, και η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, απ’ την πλευρά της έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν γίνεται πλειστηριασμός σε ακίνητο του οφειλέτη που αποτελεί την πρώτη κατοικία και μοναδική κατοικία και αυτό ισχύει και για τους πλειστηριασμούς που γίνονται για λογαριασμό του Δημοσίου (με βάση το άρθρο 975 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, το οποίο αφορά τους πλειστηριασμούς, που γίνονται όταν είναι μοναδικός οφειλέτης το Δημόσιο).

Η ίδια συμπλήρωσε πως ο πλειστηριασμός θα εξακολουθήσει να γίνεται με την εμπορική αξία των ακινήτων, σύμφωνα με το άρθρο 4472/2017.

Κληθείς ν’ απαντήσει πώς θα αντιμετωπιστεί το βέτο των δανειστών σε σχέση με τη μη επέκταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας μετά την 1η του 2019, ο ΥΠΟΙΚ σχολίασε ότι στη διαπραγμάτευση δεν έχει μπει θέμα για το νόμο «Κατσέλη – Σταθάκη» μετά το 2019.

Όταν λέμε ότι τελειώνει 31 Δεκεμβρίου του 2018 ο νόμος «Σταθάκη – Κατσέλη», δεν σημαίνει τίποτα για όσους έχουν εισαχθεί μέχρι αυτή την ημερομηνία

Διαβάστε ακόμα:

Απ’ τον Μάιο ηλεκτρονικά οι πλειστηριασμοί για χρέη στο Δημόσιο

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved