Μετά από έναν «μαραθώνιο» τελικό αναδείχθηκε ο νέος Έλληνας MasterChef! O Τιμολέων κατάφερε να συγκεντρώσει μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία απ’ τον Χρήστο!

Ο Τιμολέων είναι ο νέος Έλληνας MasterChef συγκεντρώνοντας 53 βαθμούς συνολικά έναντι των 52 του Χρήστου! Ο νικητής του MasterChef κερδίζει το μεγάλο έπαθλο των 50.000 ευρώ.

Gepostet von MasterChef GR am Montag, 7. Mai 2018

Ο Τιμολέων Διαμαντής είναι ο τρίτος Έλληνας Master Chef μετά τους Άκη Πετρετζίκη και Λάμπρο Βακιάρο.

Η πρώτη δοκιμασία του τελικού ήταν τεστ δημιουργικότητας. Οι παίκτες κλήθηκαν να φτιάξουν ένα ολοκληρωμένο μενού τριών πιάτων: Ορεκτικό, κυρίως πιάτο και γλυκό. Οι κριτές ζήτησαν απ’ τους δύο φιναλίστ βάλουν στοιχεία του εαυτού τους στα πιάτα. Για κάθε πιάτο είχαν στη διάθεσή τους 60 λεπτά, ενώ είχαν στη διάθεσή τους πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα κι ελεύθερο pandry.

Το τελευταίο πιάτο του τελικού έκριναν οι κορυφαίοι σεφ του Funky Gourmet, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος, οι οποίοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη βαθμολογία των παικτών για τα πιάτα του τελικού. Η πιο καθοριστική δοκιμασία του MasterChef περιέλαβανε τρία πιάτα… κοσμήματα, τα οποία αποτελούσαν ένα εντυπωσιακό μενού γευσιγνωσίας.

Στο reunion του MasterChef ο Τιμολέων είχε μιλήσει για το τι θα έκανε το χρηματικό έπαθλο εάν κέρδιζε στον τελικό του διαγωνισμού μαγειρικής. Βαθιά συγκινημένος, νικητής του MasterChef είχε πει πως εάν κερδίσει, ένα μέρος από το χρηματικό έπαθλο θα πάει στην οικογένεια του και ένα άλλο θα δοθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς σε οργάνωση για παιδιά που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο.

Ολόκληρη η βαθμολόγια των δύο φιναλίστ του MasterChef:

Βαρκελώνη: Τιμολέων 7/10 – Χρήστος 8/10

Λονδίνο: Τιμολέων 5/10 – Χρήστος 7/10

Μιλάνο: Τιμολέων 8/10 – Χρήστος 7/10

Τεστ δημιουργικότητας:

Χρήστος: 7/10 – 8/10 – 9/10

Τιμολέων: 8/10 – 8/10 – 9/10

Αντιγραφή πιάτου:

Χρήστος: 6/10

Τιμολέων: 8/10

Διαβάστε ακόμα:

Η πιο καθοριστική δοκιμασία του MasterChef | Τα πιάτα… κοσμήματα!