Έκτακτο δελτίο των εργαζομένων μετέδωσε το MEGA, μετά την απόφαση των μετόχων του καναλιού να μην συμμετέχουν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Η μη συμμετοχή του σταθμού στην αδειοδοτική διαδικασία σημαίνει πως το MEGA διανύει τον τελευταίο μήνα λειτουργίας του, καθώς ο νόμος ορίζει ότι θα σταματήσουν να εκπέμπουν σήμα τέλη Φεβρουαρίου όσα κανάλια δεν κατέθεσαν φάκελο.

Οι εργαζόμενοι σταμάτησαν να ελπίζουν πως το ιστορικό κανάλι θα επιστρέψει κάποια στιγμή στην κανονικότητα, αφού προς το παρόν τουλάχιστον χάθηκε η τελευταία ευκαιρία που υπήρχε μέσω του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Εκπρόσωπος της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. με διαμεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στην εταιρεία και τις πιστώτριες τράπεζες ενημέρωσε τον Μιχάλη Ιγνατίου ότι οι μέτοχοι απέστειλαν επιστολή στις τράπεζες για να τις ενημερώσουν πως δεν θα προχωρήσουν σε εξυγίανση της εταιρείας (με υπαγωγή στο άρθρο 106β του πτωχευτικού κώδικα) και δεν θα συμμετάσχουν στον αδειοδοτικό διαγωνισμό.

Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν άμεσα και μια σχετική ανακοίνωση προβλήθηκε στο κανάλι. Το μεσημέρι της Πέμπτης μεταδόθηκε επίσης έκτακτο δελτίο ειδήσεων στο MEGA.

To έκτακτο δελτίο ξεκίνησε με την κάρτα της ανακοίνωσης των εργαζομένων: “Εμείς οι εργαζόμενοι του MEGA που απλήρωτοι κρατήσαμε το κανάλι ζωντανό επί 21 μήνες, απαιτούμε να καταβάλουν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων”.

Η παρουσίαση του δελτίου έγινε απ’ την Ειρήνη Ανδρουλάκη και δίπλα της ήταν ο Θανάσης Αυγερινός. Το super έγραφε: “420 οικογένειες διεκδικούν το μέλλον τους”.

Η Ε. Ανδρουλάκη προανήγγειλε πως οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε νέα έκτακτη εκπομπή αργότερα μέσα στην ημέρα για τις τηλεοπτικές άδειες.

Το MEGA είναι για πολλούς από εμάς ένα δεύτερο σπίτι και θα δώσουμε τη μάχη προκειμένου να σας ενημερώσουμε ως το τέλος. Οι εργαζόμενοι του MEGA παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 21 μήνες

“Ευχόμαστε να μην είναι αυτή η τελευταία εκπομπή του MEGA” σχολίασε ε ο κ. Αυγερινός.