Ο συνωστισμός στα ΜΜΜ αλλάζει τα δεδομένα. Ανακαλούνται άδειες και γίνονται ξανά συχνότερα τα δρομολόγια.

Το υπουργείο Μεταφορών σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει δικαιολογημένα τα παράπονα τον πολιτών για την εικόνα στα ΜΜΜ τις τελευταίες ημέρες. Έτσι, λαμβάνει μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού.

Ο συνωστισμός στα ΜΜΜ αλλάζει τα δεδομένα και πιο συγκεκριμένα:

  • Από το βράδυ της Πέμπτης ξεκίνησε η ανάκληση αδειών του προσωπικού. Οι άδειες σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ θα περιοριστούν στο 20% κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου.
  • Οι φορείς θα εκτελούν από αύριο ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες στους συρμούς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό η μετακίνηση του επιβατικού κοινού.
  • Εντός της ημέρας ο ΟΑΣΑ θα εκδώσει ανακοίνωση με τις νέες χρονοαποστάσεις που θα ισχύουν για τον Αύγουστο.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής είναι σε συνεχή συνεργασία με τις διοικήσεις των αρμόδιων φορέων και τους έχει ζητήσει να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για να συντομεύσουν κατά πολύ οι χρονοαποστάσεις, ενώ σημειώνεται πως οι  θερινές άδειες κινούνται ήδη στο μισό της περσινής περιόδου και οι συχνότητες πέραν των όποιων μεμονωμένων περιστατικών είναι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σταθερά βελτιωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Το υπουργείο ευχαριστεί τους εργαζόμενους “για την προσπάθεια που καθημερινά καταβάλουν και το επιβατικό κοινό για την υπομονή που δείχνει. Ζητούμε την κατανόηση όλων για την ταλαιπωρία. Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζουμε ότι πρέπει πάντα να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης – ιδίως η χρήση μάσκας – και οι οδηγίες των ειδικών. Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί και όλοι πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό”.

Δες ακόμα:

Γιατί η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική για όλους τελικά…

Photo: Κωνσταντίνα Μητατάκη