Ο συνοικιακός φούρνος που δέχεται πληρωμές με bitcoin!

LIKE US ON FACEBOOK

Πρωτοπορεί ένας φούρνος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος δέχεται πληρωμές με bitcoin! Ο συγκεκριμένος φούρνος δείχνει ότι θέλει να κοιτάει μπροστά, δεν μένει μόνο σε όσα είμαστε εξοικειωμένοι μαζί τους και θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για άλλες συνοικιακές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν μπει στον κόπο να εγκαταστήσουν ούτε μηχάνημα POS!

O Στράτος Ιγγλεζάκης είναι ο άνθρωπος πίσω απ’ το αρτοποιείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο δέχεται πληρωμές με bitcoin.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο κ. Ιγγλεζάκης εξήγησε πως τα bitcoins είναι πλέον αναγνωρισμένα απ’ την Ε.Ε., ενώ τόνισε πως είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να πληρώσουν με bitcoin και οι περισσότεροι απ’ αυτούς είναι κυρίως νέοι.

Τα bitcoins είναι αναγνωρισμένα από την Ε.Ε. και ήδη σχεδιάζει ένα ενιαίο φορέα οργάνωσης και χρήσης του συγκεκριμένου νομίσματος. Είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να πληρώσουν σήμερα με bitcoin και είναι κυρίως νέοι αλλά σχεδόν όλοι οι πελάτες ρωτάνε και ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα

Εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στο να αποφασίσει να δέχεται πληρωμές με bitcoin, ο κ. Ιγγλεζάκης είπε πως η αγάπη του για την τεχνολογία, η ελευθερία που προσφέρει σαν ένα αποκεντρωμένο νόμισμα και βέβαια η ασφάλεια στις συναλλαγές ήταν όλα όσα σκέφτηκε.

Είναι μία σημαντική μακροχρόνια επένδυση για την επιχείρηση μας

Και πόσο κοστίζουν τα προϊόντα με bitcoin;

Οι τιμές όταν κάποιος αποφασίσει να πληρώσει με bitcoin είναι αντίστοιχες των κανονικών τιμών, απλά μεταφρασμένες σε bitcoin. Αυτό σημαίνει ότι μια τυρόπιτα που κοστίζει 1.80 ευρώ, σε bitcoin αντιστοιχεί σε 0.00023760 bitcoins, όταν το ένα bitcoin σήμερα κοστίζει 7.430 ευρώ.

Απλά κατεβάζεις την εφαρμογή, δημιουργείς λογαριασμό και προχωράς σε αγορές. Έχεις δύο επιλογές, είτε με τη χρήση wallet και ανώνυμου λογαριασμού, είτε με τα στοιχεία σου σε ηλεκτρονικό ανταλλακτήριο, ακολουθώντας τις ίδιες διαδικασίες που εφαρμόζονται στις τράπεζες. Το ένα bitcoin όπως και το ένα ευρώ, έχει υποδιαιρέσεις σε 100 εκατομμύρια satoshi. Το όνομα Satoshi ανήκει στο δημιουργό του, που παραμένει άγνωστος

Τέλος, ο ιδιοκτήτης του φούρνου έκανε μια πολύ σημαντική επεξήγηση: Ο όρος κρυπτονόμισμα δεν είναι κάτι κρυφό όπως θεωρεί ο περισσότερος κόσμος, αλλά είναι βασισμένος στην κρυπτογράφηση, η οποία χρησιμοποιείται για να γίνονται με ασφάλεια οι συναλλαγές.

Διαβάστε ακόμα:

Όσα αλλάζουν από σήμερα στις πληρωμές με κάρτες
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved