Τα προεκλογικά spots για τις συντάξεις που “λανσαρίστηκαν” την Πέμπτη αξίζουν ίσως λίγο την προσοχή μας. Ο πόλεμος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μια ανάσα πριν τις εκλογές στις 26 Μαΐου, μόλις ξεκίνησε.

Δύο προεκλογικά spots για τις συντάξεις, η ίδια πρωταγωνίστρια, διαφορετικό κείμενο και δύο διαφορετικές παρατάξεις. Ουσιαστικά, το spot της ΝΔ αποτελεί απάντηση στο spot του ΣΥΡΙΖΑ, αφού κράτησε και την πρωταγωνίστρια του video αλλάζοντας λίγο τις πληροφορίες.

Πιο συγκεκριμένα, στο τηλεοπτικό spot του ΣΥΡΙΖΑ δίνεται βάση στις συντάξεις που έχουν κοπεί μέχρι σήμερα, ενώ επικεντρώνεται όπως θα περίμενε κανείς στη μη περικοπή των συντάξεων από 1/1/2019 και στην 13η σύνταξη.

Στο βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ, πρωταγωνιστεί γυναίκα συνταξιούχος που ξεκινά με την φράση, «ούτε θυμάμαι πια πόσες φορές μου έκοψαν τη σύνταξη. Πάνω από δέκα».

Στη συνέχεια, προβάλλεται ένα απόσπασμα από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για την κατανομή της 13ης σύνταξης ενώ τονίζεται πως έχουν γίνει 11 περικοπές στις συντάξεις, ενώ το 2019 σταμάτησαν οι περικοπές και έχουμε επαναφορά τις 13ης σύνταξης.

«Επιτέλους, με είχανε ρημάξει πια την έρημη», λέει η ηλικιωμένη γυναίκα.

Σε αυτό το spot έρχεται να απαντήσει και το spot της ΝΔ. Χρησιμοποιεί την ίδια γυναίκα αλλά προσεγγίζει το ζήτημα…. σίγουρα διαφορετικά. Στη γυναίκα που αναφέρει “ούτε που θυμάμαι πια πόσες φορές μου έκοψαν τη σύνταξη» η ΝΔ απαντά «θα σας θυμίσουμε εμείς»

Όπως αναφέρεται στο video «στα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ απαντάμε με αλήθειες. Από το 2015 μέχρι σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα:

  • Κατάργησε το ΕΚΑΣ
  • Μείωσε τις αποδοχές των συνταξιούχων ως 38% με το νόμο Κατρούγκαλου.
  • Περιέκοψε επιπλέον όλες τις παλιές συντάξεις με 6% λόγω εισφοράς υπέρ Υγείας.
  • Κάθε συνταξιούχος έχασε επί ΣΥΡΙΖΑ 2056 ευρώ το χρόνο. Έχουν και ένα όριο τα ψέματα κ. Τσίπρα.

Πολιτική Αλλαγή τώρα. Για να αυξηθούν τα εισοδήματα όλων των Ελλήνων», καταλήγει η ΝΔ στο τηλεοπτικό μήνυμά της.

Διαβάστε επίσης:

20 Μαΐου καταβάλλεται η 13η σύνταξη | Το ποσό που θα λάβει ο κάθε συνταξιούχος