Ποιος θα το περίμενε ότι το μετρό Θεσσαλονίκης θα ήταν τόσο κοντά στο να κάνει την έναρξή του, ξεκινώντας μια νέα εποχή για τη συμπρωτεύουσα;

Ο πρώτος συρμός του μετρό Θεσσαλονίκης είναι γεγονός! Η Θεσσαλονίκη ετοιμάστηκε και υποδέχθηκε τον πρώτο της συρμό για το μετρό, ο οποίος ταξίδεψε για το Αμαξοστάσιο της Πυλαίας. Στην ώρα του φαίνεται, άλλωστε, ότι έφτασε ο συρμός, αφού η επικρατέστερη ημερομηνία που είχε δοθεί αρχικά ήταν η 16η Μαΐου.

Ο συρμός φορτώθηκε πριν από τέσσερις ημέρες στο εργοστάσιο της Hitachi στην Ιταλία και έφτασε στη Θεσσαλονίκη μέσω Μπρίντεζι και Ηγουμενίτσας. Δυο τράκτορες, 30 μέτρων ο καθένας, μετέφεραν τον πρώτο συρμό στην Θεσσαλονίκη, στο Αμαξοστάσιο της Πυλαίας. Ο συρμός αυτός αποτελείται από τέσσερα βαγόνια, όπως δόθηκε από τους Ιταλούς.

Στις 5:30 τα ξημερώματα έφτασε στο Αμαξοστάσιο της Πυλαίας ο πρώτος συρμός του μετρό Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα τοποθετηθεί σύντομα στις ράγες, ώστε να ξεκινήσει τα δοκιμαστικά του δρομολόγια.

Ο πρόεδρος της της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ανακοίνωσε στο Facebook την άφιξη του συρμού.

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ – ΕΦΤΑΣΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΥΡΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΙστορική ημέρα για τη Θεσσαλονίκη, η οποία μετά από τα… σαράντα κύματα που πέρασε με τις τρύπες, τις καθυστερήσεις και τις μόνιμα εγκατεστημένες λαμαρίνες, σήμερα μπαίνει πια στην τελική φάση, της οργάνωσης για τη λειτουργία του Μετρό.Η σημερινή ημέρα είναι όμως και μια δικαίωση για όσους πιστέψαμε ότι η Θεσνίκη αξίζει καλύτερα και δουλέψαμε επίμονα τα τελευταία 3-3,5 χρόνια για να γυρίσουμε σελίδα και να κάνουμε το ανέκδοτο πραγματικότητα.

Τα εγκαίνια και η παρούσια του πρώτου αυτού συρμού θα γίνουν αύριο το πρωί, ημέρα Πέμπτη, στο χώρο του αμαξοστασίου παρουσία του υπουργού Υποδομών-Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη.

Αναμένεται να δούμε πότε θα τεθεί σε λειτουργία και πρακτικά το ιταλικό αυτό “θηρίο”, που θα διευκολύνει πολύ τη μετακίνηση των πολιτών στη συμπρωτεύουσα.

Διαβάστε ακόμα:

Πότε κάνει πρεμιέρα το γρήγορο τρένο Αθήνα-Θεσσαλονίκη;