Τα 70 του χρόνια κλείνει την επόμενη εβδομάδα ο Πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος μιλώντας σε ντοκιμαντέρ του BBC είπε τι θα κάνει ή μάλλον τι… δεν θα κάνει όταν γίνει βασιλιάς!

Ο Πρίγκιπας Κάρολος θα γίνει βασιλιάς όταν έρθει η στιγμή να διαδεχθεί στον θρόνο τη μητέρα του, Βασίλισσα Ελισάβετ. Μπορεί απ’ τη μέρα που γεννήθηκε να ήταν προγραμματισμένο να γίνει κάποια στιγμή ο μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου, όμως, μέχρι σήμερα δεν έχει φτάσει αυτή η στιγμή.

Λίγο πριν κλείσει τα 70 του χρόνια, ο Κάρολος τονίζει πως όταν γίνει βασιλιάς δεν θα είναι «ανακατωσούρας, δεν είμαι ανόητος», ενώ δηλώνει πως είναι πιο έτοιμος από ποτέ για το “ρόλο” της ζωής του.

Ο Κάρολος λέει πως έχει πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι ο ρόλος του βασιλιά θα είναι εντελώς διαφορετικός από αυτόν του πρίγκιπα και διαδόχου του θρόνου.

Οι δύο καταστάσεις είναι εντελώς διαφορετικές. Δεν είμαι ανόητος ότι λόγω ρόλου και ουδετερότητας πολλές από τις φιλανθρωπικές και ανθρωπιστικές δραστηριότητές μου θα μπουν στον “πάγο”

Ο ίδιος δηλώνει πως θα σεβαστεί τον διακριτικό ρόλο της μοναρχίας στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι του Ηνωμένου Βασιλείου ενώ τονίζει πως γνωρίζει ότι οφείλει να παραμένει ουδέτερος ως βασιλιάς σε καίρια ζητήματα, σεβόμενος απόλυτα το θεσμικό του ρόλο στα θέματα που σχετίζονται με την Κυβέρνηση. «Και βέβαια καταλαβαίνω πώς θα πρέπει να δρω».

Στο παρελθόν, ο Κάρολος είχε κατηγορηθεί πολλές φορές ότι «ανακατεύεται», ειδικά πριν τον γάμο και το επακόλουθο διαζύγιο με την Νταϊάνα.

Στηρίζοντας μη προνομιούχους και φτωχούς νέους, είχε προκαλέσει σύγχυση Ανάκτορα. «Αν αυτό που έκανα πριν από 40 χρόνια, να ασχολούμαι με την κατάσταση στις κοινότητες, θεωρείται παρέμβαση, τότες ας είναι, είμαι περήφανος για αυτήν», δηλώνει σήμερα.

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν επίσης και οι δυο γιοι του. Ο Πρίγκιπας Harry λέει ότι ο πατέρας του είναι εργασιομανής και συχνά τον παίρνει ο ύπνος στο γραφείο του και το ξημέρωμα τον βρίσκει με ένα post it κολλημένο στο μέτωπο. Απ’ την πλευρά του, ο Πρίγκιπας William δηλώνει πως θα ήθελε ο πατέρας του να περνά περισσότερο χρόνο με τα εγγόνια του, τα οποία του έχουν αδυναμία.

Θυμηθείτε το σχέδιο που θα ακολουθηθεί μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. Τα 47 βήματα που υφίστανται από τη δεκαετία του 60!

Διαβάστε ακόμα:

Ποια θα είναι η νέα βασίλισσα μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ;