Την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα τα δικαστήρια αθωώνουν τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, ο οποίος αποκαλεί τους ομοφυλόφιλους «εκτρώματα της φύσεως», ο Πάπας Φραγκίσκος δίνει την πιο σωστή απάντηση σ’ έναν ομοφυλόφιλο άντρα.

Σε μια εποχή όπου δυστυχώς εξακολουθούμε να βλέπουμε άτομα να δέχονται επίθεση λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, ο Πάπας Φραγκίσκος δίνει το καλύτερο παράδειγμα αναγνωρίζοντας πως η ομοφυλοφιλία είναι σεξουαλικός προσανατολισμός, τον οποίο δίνει ο Θεός στους ανθρώπους. «Ο Θεός σε αγαπάει γι’ αυτό που είσαι», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος σε gay άντρα, ο οποίος είχε πέσει θύμα κακοποίησης από κληρικό.

Ο Juan Carlos Cruz ζήτησε να δει τον Πάπα Φραγκίσκο καθώς ήθελε να συζητήσει μαζί του την εμπειρία που βίωσε -κακοποίηση από κληρικό- και ήθελε να τον ρωτήσει αν είναι διεστραμμένος, όπως του έλεγαν όλοι.

Ο ίδιος έμεινε στο Βατικανό τρεις ημέρες. Ο Ποντίφικας του είπε, μεταξύ άλλων: «Δεν πειράζει που είσαι gay. Ο Θεός σε έκανε gay. Ο Θεός σε αγαπά, έτσι όπως είσαι. Ο Πάπας σε αγαπά όπως είσαι και εσύ θα έπρεπε να αγαπάς τον εαυτό σου και να μη σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι».

Ο Juan Carlos Cruz μίλησε στο Associated Press για τη συνάντηση του με τον Πάπα Φραγκίσκο και την κακοποίηση του από ιερέα της Χιλής.

Ο 87χρονος Φερνάντο Καραντίμα, ο ιερέας που κακοποίησε τον Κρουζ, κρίθηκε ένοχος από το Βατικανό το 2011.

Θυμίζουμε πως τον Ιούλιο του 2013, ο Ποντίφικας κλήθηκε να σχολιάσει το εάν υπάρχει «gay λόμπι» και είχε απαντήσει «ποιος είμαι εγώ που θα το κρίνω αυτό;».

Ο βιογράφος του Πάπα Φραγκίσκου σημειώνει πως ο ίδιος έχει κάνει παρόμοιες δηλώσεις και σε ιδιωτικές συζητήσεις στο παρελθόν, όταν ήταν ο πνευματικός καθοδηγητής ομοφυλόφιλων στο Μπουένος Άιρες.

Διαβάστε ακόμα:

Μετά τον Τσιάρτα, και ο Κατσίκης συγκρίνει την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία | Video