Ο μόνος τρόπος για να σωθεί η Ανταρκτική είναι ο… βομβαρδισμός!

LIKE US ON FACEBOOK

Η σωτηρία της Ανταρκτικής βρίσκεται στον βομβαρδισμό, διαβάζουμε και προβληματιζόμαστε. Τι εννοούν οι επιστήμονες;;

Στην τρομακτική διαπίστωση έφτασαν οι επιστήμονες οι οποίοι εκτιμούν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει ήδη προκαλέσει τόσο μεγάλο πρόβλημα στην Ανταρκτική που το τεράστιο στρώμα του πάγου έχει αρχίσει να αποσυντίθεται. Κάτι τέτοιο μαθηματικά θα οδηγήσει στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας κατά τουλάχιστον τρία μέτρα τους επόμενους αιώνες.

Και κάπως έτσι η σωτηρία της Ανταρκτικής είναι δύσκολη αλλά όχι ανέφικτη. Συγκεκριμένα, με μία επαναστατική ιδέα προτείνουν τον βομβαρδισμό της με τεχνητό χιόνι από το νερό που λιώνει από τους παγετώνες της, προκειμένου ν’ αντιμετωπιστεί το λιώσιμο των πάγων. Η νέα μελέτη δημοσιεύτηκε στο Science Advances, με τους «εμπνευστές να προτείνουν να χρησιμοποιηθεί η ενέργεια από 12.000 ανεμογεννήτριες για να αντληθεί το θαλασσινό νερό σε ύψος 1.500 μέτρων μέχρι την επιφάνεια και στη συνέχεια να ριφθεί από εκατοντάδες χιονοβόλα κανόνια σε μια έκταση ίση με την Κόστα Ρίκα.

«Έχουμε ήδη ξυπνήσει τον γίγαντα στον νότιο πόλο», δήλωσε ο Άντερς Λέβερμαν, καθηγητής στο Ινστιτούτο Πότσδαμ για την Έρευνα των Κλιματικών Επιπτώσεων (PIK), αναφερόμενος στο λιώσιμο του παγοκαλύμματος. «Βρισκόμαστε ήδη στο σημείο χωρίς επιστροφή, αν δεν κάνουμε κάτι», πρόσθεσε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. «Μπορούμε να το επαναφέρουμε σε σταθερό σημείο με μια μικρή παρέμβαση τώρα ή με μια ολοένα και μεγαλύτερη αργότερα», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα στο dikastiko.gr

Photo: unsplash/jesse orrico

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved